20 / 04 / 2024

Alternatif turizme finansal destek!

Alternatif turizme finansal destek!

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, son 3 yıl içinde yaklaşık 200 firma, kamu kuruluşu, ticaret ve sanayi odası ile sivil toplum kuruluşlarına toplam 100 milyon liralık mali destek sağladıklanm, bu yıl için de iş dünyasına 20 milyon lira hibe vereceklerini



Batı Akdeniz Kallanma Ajansı (BAKA), alternatif turizm, tanıtım ve firmalarda yenilikçilik getiren projeler için 20 milyon liralık mali destek sağlayacak. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, son 3 yıl içinde yaklaşık 200 firma, kamu kuruluşu, ticaret ve sanayi odası ile sivil toplum kuruluşlarına toplam 100 milyon liralık mali destek sağladıklanm, bu yıl için de iş dünyasına 20 milyon lira hibe vereceklerini kaydetti. 


Bu yıl 3 konu başlığı altında firmalara hibe vereceklerini anlatan Engin, "Birincisi alternatif turizmi geliştirme mali destek programı. Bu programda kıyı turizmi dışında kalan bölgelerde, Antalya, Burdur ve İsparta'da, özellikle Toroslar'da turizm hareketliliğini arttırmak için yatırımcıya destek sağlayacağız" dedi. 


Turizmi 12 aya yayma, çeşitlendirme düşünceleri bulunduğunu dile getiren Engin, tek yönlü turizmin ilerde tıkanmalara yol açacağım düşündüklerini, bu nedenle turizmi çeşitlendirmek amacıyla alternatif projelere destek sağlayacaklarını ifade etti. 


500 BİN LİRA DESTEK 


İkinci çalışmalarının Antalya'da tanma dayalı sanayinin desteklenmesi mali destek programı olduğunu bildiren Engin, "İsparta ve Burdur'da bu konuda destek çağnsı yapmayacağız. 


Çünkü buralarda tanma dayalı sanayi yok. Üçüncüsü ise firmalarda Ar-Ge, inovasyon ve yenilikçilik getiren projeler. Bu programda mesela fabrikalar rekabet gücünü, ihracat gücünü artırmak amacıyla ilave yatınm yapmak istiyor fakat bütçesi yeterli değil. Biz bu firmalara 500 bin liraya kadar destek sağlayabileceğiz" diye konuştu. 


500 KİŞİYE İŞ İMKANI 


Firmalara yapılan mali desteklerle son 3 yıl içinde bin 500 kişiye istihdam sağlandığım vurgulayan Engin, bu yılki hibe programıyla da yaklaşık 500 kişiye daha iş imkanı oluşacağını söyledi. 


Yeni Şafak Gazetesi 


Geri Dön