26 / 04 / 2024

Altın analistlerinden altın alacaklara altın değerinde tavsiye! 1 dakika durmayın

Altın analistlerinden altın alacaklara altın değerinde tavsiye! 1 dakika durmayın

Altın analistleri tarafından altın almaya hazırlananlara çok önemli bir tavsiyede bulunuldu. Analistler, yeniden üretimine başlanan reşat altının imkanı olanlar tarafından edinilmesi gerektiğine vurgu yaptı.



Vatandaşlar paralarını nasıl değerlendireceklerinin hesabını yapıyor. Altın analistleri de kafasında yatırım planı olmayan vatandaşlara yardım etmek amacıyla zaman zaman dikkat çeken uyarılarda bulunuyor. Altın analistleri tarafından yapılan son uyarı ise reşat altınlarla ilgili oldu. 

104 YIL SONRA YENİDEN ÜRETİLDİ 

Reşat altının 104 yıl sonra yeniden basılmasına ilişkin Darphane'nin Beşiktaş'taki genel müdürlük binasında düzenlenen toplantıda konuşan Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, Darphane'nin 1467'de İstanbul'un fethinden sonra hızla genişleyen imparatorluğun para ihtiyacını karşılamak amacıyla Fatih Sultan Mehmet tarafından kurulduğunu, 555 yıllık kadim bir devlet kurumu olduğunu söyledi.

ÇOK YOĞUN TALEP VAR

Darphane'nin üretimini yaptığı para, değerli kağıt ve belgelere ilişkin bilgiler veren Şahin, Reşat altının 1909-1918 yıllarında Osmanlı Devleti'nin padişahlık makamında bulunan Sultan Reşad'ın tahta çıkışı anısına Darphane tarafından 5 farklı gramaj değerine sahip olarak basıldığını anlattı. Şahin, vatandaşlar tarafından yoğun rağbet görmesi nedeniyle sarrafiye piyasasında da yüksek ilgi duyulan Reşat altınların tekrar basılması yönünden gelen talepler doğrultusunda üretim sürecinin başladığını bildirdi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön