20 / 04 / 2024

Altın düştü, gümüş çakıldı! ''Tadı tuzu kaçtı'' diyen İslam Memiş uyardı

Altın düştü, gümüş çakıldı! ''Tadı tuzu kaçtı'' diyen İslam Memiş uyardı

Dün açıklanan Merkez Bankası faiz kararı sonrasında dolar hılz yükselirken altın fiyatları üştü, gümüş ise resmen çakıldı. Piyasaların tadı tuzu kalmadı diyen İslam Memiş yatırımcıları uyardı.



ALTIN FİYATLARI NE OLACAK?

İslam Memiş altın fiyatları ile ilgili de şu değerlendirmeleri yaptı: '' Gram tarafında da son 5 ayda fiyatlar; 970 TL ve altını gördükçe, tepki alımlarının geldiği görülüyor.

Dolar/TL tarafında 18,50 TL’nin üzerindeki ’kalıcılık’ dikkate alınırsa; gram altında da 970 TL’ye yakın seviyelerin, “ağırlık artırma” yönünde değerlendirilmesi, daha doğru bir yatırım stratejisi olarak öne çıkabilir” görüşü paylaşıldı.

Risk ve fırsatlara da dikkat çekilen ALB Yatırım analizinde “Ons altında 1615 doların da aşağı yönlü kırılması ve 1580 dolar seviyelerinin görülmesi, bir risk olarak öne çıkabilir.

Bu durumda gram tarafında da 950 TL’ye doğru anlık da olsa bir geri çekilme yaşanabilir. Olumlu olarak takip edilecek gelişme ise, FED olacak. Buradan beklenti altında 0,50’lik faiz artışı gelirse, altın tarafında da hızlı bir toparlanma görülebilir” ifadelerine yer verildi.

Gümüş piyasasında neler oluyor? Gümüş yatırımcıları dikkat

Gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Uzman isimden net cevap geldi! Son dakika


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön