28 / 03 / 2024

Altın fiyatları FED'in koşulsuz taahhütü sorası düşüşe geçti! Uzmanlardan 'derin' uyarı

Altın fiyatları FED'in koşulsuz taahhütü sorası düşüşe geçti! Uzmanlardan 'derin' uyarı

Altın fiyatları düşüş seyrini devam ettiriyor. Altın piyasasının en canlı nabzını tutan kuyumcular son dönemde gelen müşterilerin ellerindeki altını sürekli bozdurduğunu söylüyor. Peki altında son duurm ne, önümüzdeki günlerde altını neler bekliyor? İşte ayrıntılar...



Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 0,97 kayıpla 1.020 liraya, Cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 0,97 azalışla 6.834 liraya geriledi.

Geçen hafta sonu 1.689 lira olan çeyrek altının satış fiyatı da 1.673 liraya düştü.

Altın fiyatları haberin yazıldığı 25 Haziran saat 00:06 saatlerinde ise şu şekilde:

Ons: 1827 dolar

Gram altın: 1668 lira

Çeyrek altın: 1021 lira

Yarım altın: 3 bin 337 lira

Tam altın (Cumhuriyet): 6 bin 649 lira

Altın fiyatlarında düşüşe neden olan açıklama ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'dan geldi. Powell, enflasyonla mücadele taahhüdünün "koşulsuz" olduğunu söyledi. Powell'in açıklaması doların faiz artırımlarıyla desteklenmeye devam edeceği anlamını taşıyor.

 Enflasyon ve resesyon arasında gidip gelen endişeler yatırımcıların odağında kalmaya devam ediyor.

Piyasada oluşan veriler emtia fiyatlarının seyri ve merkez bankası yetkililerinin sözle yönlendirmeleri döviz piyasasındaki oynaklığı etkilerken altın fiyatlarını baskılamaya devam ediyor.

Öte yandan dolar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) finansal istikrarı destekleyici yeni adımları duyurmasının ardından 16,4798 ile 6 Haziran'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Peki altının seyri nasıl olacak? İşte detaylar...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön