19 / 04 / 2024

Altın fiyatları yükseliyor mu? Herkes pür dikkat bu rakama odaklandı

Altın fiyatları yükseliyor mu? Herkes pür dikkat bu rakama odaklandı

Altın fiyatları haftanın ilk işlem gününde yukarı yönlü başladı. Altın fiyatlarındaki yükselişin ardından yatırımcılar hemen; altın fiyatları yükseliyor mu? Altın fiyatları ne olur? sorularının yanıtlarını araştırmaya başladı. Peki altın fiyatları yükselecek mi? İşte detaylar...



Altının ons fiyatı ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın şahin tondan uzak açıklamalarıyla yükselmeye başlarken; Ertesi gün ABD ekonomisinin şaşırtıcı daralmasıyla değer kazanımını hızlandırarak 3 haftanın zirvesine çıkarak Mart ayından bu yana en hızlı yükselişini gerçekleştirdi. Aylık olarak baktığımızda ons altın dört aydır art arda değer kaybediyor; yeni aya ve haftanın ilk işlem gününe 1758 dolara düşüşle başladı; sonra yukarı döndü.

Altın fiyatları yükseliyor mu? Herkes pür dikkat bu rakama odaklandı

Ons altın, yatırımcıların kötü büyüme verilerinin ardından doları güvenli liman olarak bırakıp altına yönelmesiyle güçlenmeye devam ediyor. Biz Finansal Danışmanlık Kurucusu Murat Özsoy, "Ons altının fiyatı 1766 dolar seviyesinin üzerinde kalabilirse, geçtiğimiz haftalarda yakaladığı yukarı yönlü ivme ivme kazanacak" yorumunu yaptı. Öte yandan Çin ekonomisindeki yavaşlama da altın fiyatları üzerinde baskı oluşturuyor.

Peki altın fiyatları ne olur? Altın fiyatları yükseliyor mu? Altın fiyatları ne olacak? Altın alalım mı, satalım mı? İşte tüm merak edilen soruların cevapları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön