24 / 04 / 2024

Altın fiyatlarında büyük fırtına! Gözlerinize inanamayacaksınız!

Altın fiyatlarında büyük fırtına! Gözlerinize inanamayacaksınız!

Merakla beklenen ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararından sonra altın fiyatları aşağı yönlü seyrini sürdürdü... 



Son zamanlarda sık sık gündeme gelen dolar, işlemcilerin bu sene büyük faiz artırımları gerçekleştirileceğini fiyatlamasıyla kilit seviyeleri aşmasından sonra yedi ayın en iyi haftasını kapatıyor.

Altın fiyatlarında büyük fırtına! Gözlerinize inanamayacaksınız!

Sputniknews'in aktardığına göre, Fed Başkanı Jerome Powell çarşamba günü politika toplantısının sona ermesinden sonra gerçekleştirdiği konuşmada faizlerin daha önceki dönemlerdekinden daha hızlı yükseltebileceği ihtimaline açık kapı bıraktı ve Fed’in bu sene 5 ya da daha çok faiz artırımı yapabileceği beklentilerini de kuvvetlendirdi.

Fed Başkanı’nın konuyla ilgili olarak verdiği mesajlar doların diğer para birimleri ve değerli metaller karşısında değer kazanmasını sağlarken son zamanlarda sık sık gündeme gelen altın piyasasında ise geri çekilme yaşandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön