19 / 04 / 2024

Altın fiyatlarında son durum!

Altın fiyatlarında son durum!

Üst üste artışın yaşandığı gram altın, yatırımcısının memnun etti. Dolar kurunda yaşanan yükselişle paralel oranda değerlenen altının gram fiyatı, 491,9 lira oldu.



Güne yükselişle başlayan altının gram fiyatı, 494,6 liradan işlem görüyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre; dün, dolar kurunda yaşanan yükselişle paralel oranda değerlenen altının gram fiyatı, günü bir önceki kapanışla yüzde 0,5 artış gösterek 491,9 liraya ulaştı.

Altın fiyatlarında son durum!

Üst üste artış yaşanan gram altın, saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,5 üzerinde 494,6 liradan işlem gördü. Aynı zamanda çeyrek altın 812 lira, Cumhuriyet altını da 3.317 liraya satışı gerçekleşiyor.

Altının ons fiyatı ise dün yüzde 1,2 değer kaybetmesinden sonra şu dakikalarda geçtiğimiz güne göre yüzde 0,3 pirim kazanarak 1.820 dolar seviyesine ulaştı.

Altın fiyatlarında son durum!

Analistler, ABD'de açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 4,2 ile beklentisinin üstüne çıkmasının küresel piyasalarda enflasyon endişelerini yükselttiğini, bu verilerin ardından yüzde 1,70'e ulaşan ABD 10 yıllık tahvil faizinin altının ons fiyatında satış baskısı oluşturduğundan bahsetti.

Altın fiyatları bugün ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön