19 / 03 / 2024

Altın fiyatlarında ters dalga etkisi yapan karar! Düşmez denilen gram ve çeyrek altın bakın kaç lira oldu?

Altın fiyatlarında ters dalga etkisi yapan karar! Düşmez denilen gram ve çeyrek altın bakın kaç lira oldu?

Altın fiyatlarında uzmanların hesaplarını alt üst eden gelişme açıklandı. Altın bu saatten sonra yukarı mı çıkacak yoksa aşağı mı inecek diye merak edenler gelen sürpriz haberle kalem kağıdı yeniden ellerine aldı. FED'in faiz artırım kararıyla baskılanan altında son durum ne? İşte ayrıntılar...



Altının kilogram fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 0,09 azalışla 975 bin 450 liraya geriledi. Gram altın serbest piyasada ise 992 liradan satılıyor.

Altın fiyatları FED'in faiz kararları sonrasında baskı altında kaldı. Gram altında 1200 lira seviyeleri beklenirken gelen haberler altın fiyatlarında düşüş dalgasının başlamasına neden oldu.

Ons altın 1818 dolardan işlem görüyor. Çeyrek altın bin 623 liradan satılırken Cumhuriyet altını 6 bin 470 liradan, yarım altın ise 3 bin 247 liraya satılıyor.

Tüm bu gelişmelerin ardından ABD Başkanı Joe Biden, G7'nin, Almanya'nın Bavyera eyaletindeki Elmau Sarayı'nda yapılacak G7 Liderler Zirvesi'nde Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'dan altın ithalatını yasaklamak için adım attı.

Başkan Biden, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ABD'nin, Rusya'nın savaşı finanse etmek için kullandığı altın parasının önünü kesmek istediğini belirtti.

Biden, ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya ve Japonya'yla birlikte Rusya için on milyarlarca dolar değerinde önemli bir ihracat ürünü olan altın ithalatını yasaklama kararı aldı.

Rusya, 2021'de yaklaşık 331 bin tonla Çin'den sonra en çok altın üreten ikinci ülke konumunda bulunuyor. Altın, Rusya'nın enerjiden sonra en önemli ikinci ihracat ürünü.

Türkiye'de altın fiyatlarını düşüren diğer adımsa BDDK'nın aldığı kredi limiti kararı oldu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön