18 / 04 / 2024

Altın fiyatlarında ters dalga etkisi yapan karar! Düşmez denilen gram ve çeyrek altın bakın kaç lira oldu?

Altın fiyatlarında ters dalga etkisi yapan karar! Düşmez denilen gram ve çeyrek altın bakın kaç lira oldu?

Altın fiyatlarında uzmanların hesaplarını alt üst eden gelişme açıklandı. Altın bu saatten sonra yukarı mı çıkacak yoksa aşağı mı inecek diye merak edenler gelen sürpriz haberle kalem kağıdı yeniden ellerine aldı. FED'in faiz artırım kararıyla baskılanan altında son durum ne? İşte ayrıntılar...



Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, altında yatırımcının kafasının karışık olduğunu ifade etti. 

İslam Memiş, BDDK kararında dolar/Türk Lirası kurunda bir gerileme olduğunu, şirketlerin döviz sattığını  altında dalgalı seyirin devam edeceğini ifade etti.

BDDK kararı öncesi doların 17.38 seviyesinde olduğunu söyleyen Memiş, bu aralığın, 16-17'ye bıraktığını kaydetti. Vatandaşların altın fiyatlarında bu aralığı takip etmesinin yerinde olacağını, yastık altı birikim yapanların alım fırsatı olarak gördüklerini ancak Aralık ayındaki senaryoyu düşünenlerin elindeki altını sattığını, KKM'ye girenlerin yoğun olduğunu açıkladı.

İslam Memiş, "Altın bin liranın altına inmişken buralarda alım yapılabilir. Önümüzdeki aylarda altının ons fiyatında sert yükselişler olabilir. Bu da gram altında 1050, 1200, yıl sonuna kadar 1450'ye kadar yükselmesine sebep olabilir, çünkü karşımızda Fed gerçeği var, gelişmekte olan ülkelerde altın fiyatlarında ataklar gelebilir" uyarısında bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön