26 / 04 / 2024

Altın Portakal Yat Limanı çalışmaları hız kazandı!

Altın Portakal Yat Limanı çalışmaları hız kazandı!

AK Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan'ın prestij projeleri arasında yer alan Altınportakal Yat Limanı için ön tasarım projesi tamamlandı.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü yetkilileri 24 Temmuz'da Antalya'ya yat limanları konusunda bir çıkarma yaptı. Antalya'nın prestij projesi olarak ön plana çıkan ve Ulaştırma Eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan'ın projeleri arasında yer alan Altınportakal Yat Limanı için ön tasarım projesi tamamlandı. Proje, Bakanlık yetkilileri tarafından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına verildi. Ön tasarım projesinde Altınportakal Yat Limam'nın Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü yer ile Karpuzkaldıran Askeri Tesisleri arasındaki deniz alanına konuşlandırıldığı öğrenildi. 


Ayrıca Kopak Çayı Yat Yanaşma Yerleri ile Acısı Deresi Yat Yanaşma Yerleri hakkında da Bakanlık ve Belediye yetkilileri bir değerlendirme yaptı. 


Gelinen aşama değerlendirildi 

Bakanlık yetkililerinin Antalya çıkarmasında gündeme gelen bir diğer konu da Antalya Kruvaziyer Limanı'ydı. Yap-lşlet-Devret modeline göre gerçekleştirilmesi planlanan ve ön projeleri Bakanlık tarafından hazırlanan Antalya Kruvaziyer Limanı projesine ait uygulama imar planı, ÇED ve fizibilite etüdü çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülüyor. İmar planı ve fizibilite etüdü için 5 Haziran'da Belediye tarafından ihaleye çıkıldı ve süreç devam ediyor. Bu sürecin tamamlanmasının ardından işin yapım ihalesine Bakanlık tarafından çıkılacak, işte bu konuda gelinen aşamalar hakkında Bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bir durum değerlendirmesi yaptı, görüş alışverişinde bulunuldu. 


Teknik heyetten inceleme 

Öte yandan Bakanlık tarafından oluşturulan Teknik Heyet, Alanya ve Gazipaşa'da incelemelerde bulundu. Heyet, ilk olarak 201ü yılında Yaplşlet-Devret modeli ile işletmeye açılan Alanya Yat Limanı'nı ziyaret etti. Ardından Gazipaşa'ya geçen heyet, Gazipaşa Yat Limanı inşaatının ana dalga kıran bitişiğinde yer alan ve ihalesi 26 Ağustos'ta yapılacak olan "Hacımusa Deresi Koruma Mendireği İnşaatı" işinin inşaat mahallinde incelemeler yaptı.Söz konusu koruma mendireğinin yapımı ile birlikte taşkınlardan etkilenen Gazipaşa Yat Limanı inşaatının devamı ve işletmeye açılması sağlanacak.

 

Kumluca'da yer tespiti 

Bakanlık heyeti 25 Temmuz'da da Kumluca'daydı. Kumluca Adrasan Koyu'nda incelemelerde bulunan heyet, "Kumluca Adrasan Küçük Tekne Yanaşma Yeri" için yer tespiti yaptı. Ön proje ve çalkantı etütlerinin yapılması sonrası Bakanlık ÇED, İmar Planı ve Fizibilite çalışmaları yaptıracak. Bakanlık yetkilileri Kumluca'daki temaslarının ardından Demre ve Kaş'a da geçti. Alt yapı inşaatı Bakanlığın Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nce yürütülmekte olan ve yat yanaşma iskeleleri ile üst yapı inşaatlarının ihale edilerek en kısa sürede hizmete açılması öngörülen Demre Yat Limanı heyetin ilk durağıydı. Yine etüd ve proje çalışmalarına başlanılan Demre Kruvaziyer Limanı projesinin gerçekleştirileceği alan ile 2011'de işletmeye açılmış olan "Kaş Yat Limanı" nda da incelemeler yapıldı.


Antalya Akdeniz Manşet


Geri Dön