26 / 04 / 2024

Altın rekorlara doymuyor! Bu rakamı gören yatırımcılar bayram etti

Altın rekorlara doymuyor! Bu rakamı gören yatırımcılar bayram etti

Altın ücretlerinde oluşan  ani çıkış ile beraber yatırımcılar derin bir nefes aldı. Altın ücretlerindeki dalgalanmalar yukarı yönlü olurken uzmanlardan açıklamalar gelmeye başladı. 1 senenin akabinden 2.000 dolar seviyesini geçmesiyle birlikte dünya gündemine geldi.



GÖZLER FED FAİZ KARARINDA!

Altın ücretlerindeki yükseliş yatırımcıların dikkatini çekmeyi başardı. Yeni haftaya rekor ile başlayan altın ücretlerindeki dalgalanmalar sürüyor. ABD'de meydana gelen bankacılık krizi ile beraber Avrupa'nın en büyük bankalarından birisi olan Credit Suisse'yi de tesiri altına aldı.

22 Mart tarihinde tespit edilecek olan FED faiz kararı ile beraber ücretlendirmeler piyasada takip ediliyor. Yatırımcıların kafasında oluşan soru işaretleri ise yanıt buldu. Devamlı olarak sualler "Altın yükselişi devam edecek mi?" sualinin cevabı merak konusu oldu. 2023 senesinin mart ayı ile beraber altın ücretlerinde yükseliş başladı.

Altın rekorlara doymuyor! Bu rakamı gören yatırımcılar bayram etti

ONS altın ücretinin çıkmasıyla beraber gram altın ücretinde da yükseliş dikkat çekti. Haftanın ilk günü itibariyle 2.000 dolar civarlarına yükselen ONS altın ücreti son bir senenin rekorunu kırarken gram altın ücretleri ise tüm zamanın en yüksek seviyelerinden işlem görüyor.

GRAM ALTINDAN TARİHİ REKOR

Zirveyi tazeleyen gram altının yanı sıra FED faiz kararı bu haftanın en kritik gündemlerinde yer alıyor. Altın yatırımcılarının mercek altına aldığı FED faiz kararı ile beraber Jerome Powell vesilesi ile  yapılacak olan açıklamalar merak konusu oldu.


Geri Dön