24 / 04 / 2024

Altın tarihi zirvesinde! Nereye kadar yükselir?

Altın tarihi zirvesinde! Nereye kadar yükselir?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Altın tarihi zirvesinde! Nereye kadar yükselir?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 7 maddelik analizi...



Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den "Altın tarihi zirvesinde! Nereye kadar yükselir?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 7 maddelik analizi...

Altın tarihi zirvesinde! Nereye kadar yükselir?

1) Altının onsu 1.945 doları gördü. 1.931 dolardan işlem görüyor. Bu rakam tarihi zirve. Daha önceki tarihi zirvesi olan 1.920 doları 2011 yılında görmüştü.

2) Altın neden yükseliyor? 
a) Dünyadaki gerginlik. 
b) Merkez bankalarının para basmaları. MB'lerin para bastığı tüm dönemlerde altının onsu yükselmiş. 
c) Dolar başta olmak üzere basılı paralara olan güvensizlik. 
d) Altın ve kıymetli metallerden daha güvenli liman olmayışı.

3) Altını kim yükseltiyor? Salgın dolayısıyla basılı paraların riskini gören altına dayalı fonlar. 2020'nin ilk 7 ayında işlem hacimleri tüm zamanların zirvesinde. İşlem hacimleri aydan aya artıyor. Artış eğilimi devam edecek. Bu eğilim devam ettiği sürece altının yönü yukarı.

4) Nereye kadar yükselir? Altına dayalı yatırım fonları bu işten vazgeçinceye kadar devam eder. Burada belirleyici olan MB'lerin rezervlerindeki altınları ne zaman satacağı. Bu ortamda kolay kolay hiç bir MB altın rezervi satmaya yanaşmaz.

5) Altın açısından tarihin en ilginç dönemlerinden birisine tanıklık ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz. Fiziki altınlarınızı kimseye kaptırmayın. Altınlarınıza sahip çıkın.

6) Gümüşün onsu ise 24 dolardan işlem görüyor. 50 dolarlık tarihi zirvesinden çok uzakta. Gümüşteki artış altının çok ötesinde. Gümüş tarihi zirvesini yeniden geçer mi? Bu rüzgarda geçerse sürpriz olmaz.

7) 18 Mart 2020'de 12 doların altını gören gümüşün onsu 5 aydan daha kısa sürede yüzde 100'den fazla getiri sağladı.

Arsa ve arazi kurtları 'cin olmadan adam çarpmanın' peşinde!

Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için tıklayınız

Tebernüş Kireçci'nin yazılarını okumak ve yorum yapmak için tıklayın


Geri Dön