26 / 04 / 2024

Altın ve dolarda büyük fırtına geliyor!

Altın ve dolarda büyük fırtına geliyor!

Altın ve dolar son haftalarda peş peşe yükselişler göstererek rekora imza attı. Bu yükselişlerden sonra varlıklarda aşağı yönlü bir hareket başlasa da binlerce yatırımcı yeni yönlerinin nasıl olacağı konusunu merak ediyor...



Altın ve dolar geçtiğimiz haftalarda zirveye çıkmıştı. Daha sonrasında sert düşüş gösterek aşağı yönlü hareket eden altın ve dolar  yatırımcısını meraklandırıyor. Birçok analist altın ve doların geleceğine yönelik tahminlerde bulunuyor. 

Altın ve dolarda büyük fırtına geliyor!

Ekonomistler Ocak ayına dikkat çekerek altın ve dolar tahmini yapıyor

Kriptokoin.com'da yer alan habere göre; Ekonomist Selçuk Geçer, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda altın ve dolar yatırımcılarına “sakin” olun dedi. Geçtiğimiz günlerde dolar kuruna dikkat çeken ekonomist, “Büyük fırtına geliyor” ifadelerini kullandı. Yine Twitter’daki paylaşımında “Uyarmadı demeyin. Ocak ayında BÜYÜK FIRTINA geliyor!” dedi.

Altın ve dolarda büyük fırtına geliyor!

Ocak ayına dikkat çeken bir diğer uzman da araştırmacı yazar ve stratejist Haluk Özdil oldu. Özdil'in iddiaları arasında Ocak ayında ülkeye büyük bir döviz girişi olduğu iddia ediliyor. Hatta bu girişin Elon Musk'ın projelerinden biriyle bağlantılı olduğunu iddia ediyor. Musk'ın "Türkiye'de bir ilke imza atacağız" açıklamalarına vurgu yapan uzman isim, Tesla veya lityum ile ilgili bir tesis veya fabrika açılabileceğini düşünüyor.

Özdil, bu ifadenin doğru olup olmadığını bilmediğini söylüyor. Böyle bir hareket olursa doların düşeceğini iddia ediyor. Ocak ayında ne olacağını, altının ve doların nasıl etkileneceğini zaman gösterecek. Altının gram fiyatı Cuma gününü 648 liradan kapatırken, dolar 11.16 liradan kapadı.

Dolar ne olacak? Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada açıkladı!

Altında 2022 yılı için rekor tahmin!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön