26 / 04 / 2024

Altın ve dolarda şok tahmin! Biri çakılacak, diğeri uçacak!

Altın ve dolarda şok tahmin! Biri çakılacak, diğeri uçacak!

Altın fiyatlarında geçtiğimiz cuma günü yaşanan şok düşüş, yatırımcıyı oldukça endişelendirdi. Peki altındaki bu düşüş yeni haftada da devam eder mi, bu değerli maden düşüşünü sürdürür mü? İşte bununla ilgili uzmanlardan çok çarpıcı yeni tahminler geldi.



Haftanın son işlem gününün bitmesine adeta dakikalar kala büyük bir düşüş yaşayan ve yatırımcıyı şok eden altında yeni haftada da düşüş sürecek mi?

İşte yatırımcının çok merak ettiği bu konuyla ilgili farklı ekonomistlerden çeşitli yorumlar geldi.

Altının seyriyle ilgili yorumda bulunan bazı uzmanlar, bu değerli metaldeki fiyat yükselişini destekleyen birçok faktörün bulunduğunu söylüyor.

 Altın ve dolarda şok tahmin! Biri çakılacak, diğeri uçacak!

DOLAR ÇAKILACAK, ALTIN UÇACAK!

Tahminlere göre, ABD Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan faiz politikaları için tahminlerde peş peşe geliyor. Ekonomistlerin büyük bölümü bundan böyle artık Fed’in çok şahin faiz artırımları yapmayacağını ve  bunun da altını tetikleyeceğini iddia ederkin, kimileri de bu göre ilave olarak “2023, altının yılı olacak” iddasında bulunuyor. Bazı uzmanlar ise, Fed’in bundan sonraki politikaları nedeniyle altının  haricinde kripto paralarda da büyük bir hareket yaşanmasını bekliyor.

Uzmanların önemli bir bölümü de önümüzdeki günlerde güçlü doların yerini altına terk edeceğini ve şimdilerde çok yüksek olan bu para biriminin adeta çakılacağı tahmininde bulunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön