19 / 04 / 2024

Altın ve dolarda şok tahmin! Biri çakılacak, diğeri uçacak!

Altın ve dolarda şok tahmin! Biri çakılacak, diğeri uçacak!

Altın fiyatlarında geçtiğimiz cuma günü yaşanan şok düşüş, yatırımcıyı oldukça endişelendirdi. Peki altındaki bu düşüş yeni haftada da devam eder mi, bu değerli maden düşüşünü sürdürür mü? İşte bununla ilgili uzmanlardan çok çarpıcı yeni tahminler geldi.



ALTIN FİYATLARI NEDEN DÜŞTÜ?

Fed’in açıklamaları sonrası fiyatı perşembe günü 1.959 dolara kadar yükselen ons altın, 9 ayın zirvesini test etmişti. Ancak cuma günü 1861 dolara kadar geriledikten sonra haftayı 1.864 dolardan kapamıştı.

Bu düşüşe paralel olarak aynı şekilde gram altın da,  Fed’in faiz kararı sonrasında perşembe günü 1.185 TL ile rekor kırmıştı. Ancak gram altın da bu seviyeleri test etmesinin ardından cuma günü kapanmaya yakın saatlerde düşüşe geçerek, 1.125 liraya kadar gerilemiş ve haftayı 1.128 liradan kapamıştı. 

Altın ve dolarda şok tahmin! Biri çakılacak, diğeri uçacak!

Altın fiyatlarının adeta çakılmasında, ABD’den gelen Tarım dışı istihdam verileri etkili oldu. Bu veriler, piyasa tahminlerinin çok üzerinde gelirken, ülkede işsizlik oranının gerilediğini ortaya koydu ve dolar endeksi yükselirken, altın düşüşe geçti.  

Faiz politikasını belirlerken enflasyon ve iş gücü verilerine göre hareket eden Fed’in, bu veriler sonrası faiz artırımlarına devam edebileceği beklentileri hakim olmuştu. Açıklanan rakamların ardından ABD 10 yıllık tahvil faizi ve dolar endeksini yükseltirken, altın fiyatlarının sert düşmesine yol açmıştı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön