26 / 04 / 2024

Altın ve gümüş fiyatları için akıl almaz tahmin! Tek tek açıklandı! Bu rakamlar karşısında şok olacaksınız

Altın ve gümüş fiyatları için akıl almaz tahmin! Tek tek açıklandı! Bu rakamlar karşısında şok olacaksınız

Altın ve gümüş fiyatlarında son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Uzmanlar altın ve gümüş için sıradaki rakamları tek tak açıkladı...



The Great Silver Bull” kitabının yazarı olan Peter Krauth, endüstriyel talep ve azalan arz nedeniyle gümüşün fiyatının 300 dolara yükseleceğini söyledi. Krauth tahminlerini Toronto’daki PDAC 2022 Konferansında açıklamalarda bulundu. Krauth, “The Great Silver Bull” adlı kitabında teknik analiz yoluyla 300 dolarlık gümüş bir değerleme elde etti. Diğer faktörlerin yanı sıra altın-gümüş fiyat oranını inceledi. Bu oranın, tarihsel ortalamanın üzerinde olduğunu  söyledi. Bu, gümüş fiyatlarının daha da yükseleceğini gösteriyor dedi.

 Altın ve gümüş fiyatları için akıl almaz tahmin! Tek tek açıklandı! Bu rakamlar karşısında şok olacaksınız

Şu anda oranın 82 son, 20 ila 30 yıla bakıldığında oranın ortalama 55 ila 60 arasında olduğunu söyledi. Yani zaten ortalamanın oldukça üzerinde olunduğunun altını çizdi. Nasıl davrandığına bakıldığında gümüşün hangi seviyelerde ticaret yapabileceği  görülebilir. Dolayısı ile oranın en az 55'e 60'a düşmesi ihtimali bulunuyor. Bu makul bir hedef ve spekülatif bir çılgınlıkta, neden 15 seviyelerinde olmadığını anlamış değil.

Krauth, çıkarılan her bir ons altın için 9 ons gümüş çıkarıldığından, oranın 9’a kadar düşebileceğini kabul etti. Şu sıra da altının fiyatı 1.838 dolar ve gümüşün fiyatı 21.5 dolar, bu da altın-gümüş oranının 80’in üzerinde olduğunu gösteriyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön