25 / 04 / 2024

Altına dayalı kira sertifikası başvuruları yarın sona eriyor!

Altına dayalı kira sertifikası başvuruları yarın sona eriyor!

Ziraat Bankası Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, altına dayalı kira sertifikası hakkında açıklamalar yaptı.



Altına dayalı kira sertifikası için başvuru dönemi 4 Ekim'de başladı.  Ziraat Bankası Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası i̇hracına ilişkin ilk rakamları değerlendirdi.


Kuru, ilk rakamlara bakarak ilginin olduğunu ve katılımın hızlanarak artmasınını beklediklerini açıkladı. Bilgehan Kuru, kira sertifikası için altın toplama işlemlerinin 2 Ekim'den itibaren 4 ayrı ihraç programı kapsamında 81 ilde, 245 ilçede ve aracı "tek" banka olarak Ziraat Bankası’nın 331 şubesinde tüm hızıyla gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi. 


"Bu proje, milli bir duruştur"

Kuru, Hazine'nin yapacağı altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası i̇hracının altın sahibine önemli avantajlar sağladığını söyledi. 


Altına dayalı kira sertifikasına nasıl başvurulur?

Altına dayalı kira sertifikasına sadece gerçek kişiler (bireysel yatırımcılar) yatırım yapma hakkına sahip. Firma adına yatırım yapılamıyor.


Altına dayalı kira sertifikasında 1.Etap talep toplama işlemleri; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Diyarbakır, Rize, Sivas, Samsun ve Zonguldak illeri olarak belirlendi. 


Altına dayalı kira sertifikası başvuruları Ziraat Bankası şubelerine 2-6 Ekim 2017 tarihleri arasında kabul edilecek. 


AA


Geri Dön