19 / 04 / 2024

Altına dayalı kira sertifikası başvuruları yarın bitiyor!

Altına dayalı kira sertifikası başvuruları yarın bitiyor!

26 Mart'ta başlayan altına dayalı kira sertifikası başvuruları yarın bitiyor. Başvurular Ziraat Bankası'na yapılabilecek..



2018 yılı altına dayalı kira sertifikası başvuruları 26 Mart'ta başladı. Başvurular, geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de 4 etap halinde alınacak Altına dayalı kira sertifikası 1. etap başvuruları yarın sona erecek.

Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacı ile Hazine tarafından geliştirilen altında dayalı kira sertifikası ve altın tahvili uygulaması için 2. etap başvuruları 2-6 Nisan 2018 tarihleri arasında, 3. etap başvuruları 9-13 Nisan 2018 tarihleri arasında, 4. etap başvuruları ise 16-20 Nisan 2018 tarihleri arasında kabul edilecek.

Altına dayalı kira sertifikası başvuruları Ziraat Bankası'na yapılabilecek.
 
Kupon/kira dönemi 6 ay olarak belirlenen uygulamada kira oranı yüzde 1.20, yıllık getiri oranı ise yüzde 2,40 olarak belirlendi. 

Buna göre Altına Dayalı Kira Sertifikası olan kimseler 6 ayda bir kira geliri sağlayacak. Altın Tahvili olan kimseler ise 6 ayda bir kupon geliri sağlayacak. Kupon geliri ve kira geliri Türk Lirası karşılığı ile ödenecek.

22 ve 24 ayar altınlar kabul edilebilecek olup; üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan herhangi bir altın (takı) ve ayrıca Reşat Altınlar kabul edilmeyecek.


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön