26 / 04 / 2024

Altına dayalı kira sertifikası başvuruları yarın bitiyor!

Altına dayalı kira sertifikası başvuruları yarın bitiyor!

2 Ekim'de ilk etap başvurularının alınmaya başlandığı Altına dayalı kira sertifikası için son etap başvuruları yarın sona eriyor...



Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacı ile Hazine tarafından geliştirilen altına dayalı kira sertifikasında 4. etap etap başvuruları yarın sona eriyor.

 

Altına sayalı kira sertifikası, sertifika sahiplerine, gayrimenkulün kiralanmasından elde edilen kira gelirini, payları oranında dağıtıyor.

 

Altına dayalı kira sertifikası alarak 2 yıl vadeli yatırım yapmak isteyen kimselerin yarın mesai bitimine kadar ilgili Ziraat Bankası şubesine müracaat etmeleri gerekiyor.

 

Başvuru kabul edilen şehir ve Ziraat Bankası şubeleri için tıklayın

 

Başvurusu alınan altınlar

 

Altına dayalı kira sertifikası başvurularında yalnız 22 ve 24 ayar Cumhuriyet ziynet ve sikke altınlar, darphane altınları, külçe altınlar ve 22 ayar bilezik, kolye gibi takılar alınıyor.


 
Üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan herhangi bir altın (takı) ile Reşat Altınlar ile bankaların altın mevduat hesaplarında kaydı bulunan altınlar için yapılan başvurular kabul edilmiyor.

 

Altına dayalı kira sertifikası avantajları

1- Devlet güvencesi: Altınlar çalınma, kaybolma riski ve saklama masrafı olmaksızın Devlet güvencesinde 1 kilogramlık külçelere dönüştürülerek saklanacak.

 

2- Ek getiri imkanı: Yastık altında ya da banka kasalarında hiçbir getiri olmaksızın tutulan altınlara 6 ayda bir yüzde 1,20 (yıllık yüzde 2,40) ek getiri verilmekte.

 

3- Vergi avantajı: Altın Tahvili/Altına Dayalı Kira Sertifikasından elde edilecek getiriler için stopaj oranı Bakanlar Kurulu Kararı ile yüzde 0 olarak belirlenmiş olup elde edilecek olan getirilerden stopaj vergisi alınmayacak.

 

4- Vadeden önce nakit imkanı: Nasıl ki yastık altındaki altınlar piyasada satılarak nakde dönüştürülebiliyorsa vatandaş dilediği zaman Altın Tahvili/Altına Dayalı Kira Sertifikasını Ziraat Bankasına satarak ihtiyaç duyduğu nakde ulaşabilecek.

 

5- Vade sonunda fiziki altın imkanı: Yatırımcı vade sonunda, rafineri tarafından üretilen “1 kilogramlık 995/1000 saflıkta külçe altın” veya Darphane tarafından üretilen “Çeyreklik Cumhuriyet Ziynet Altını” alma hakkına sahip olacak.


Altına dayalı kira sertifikası yatırımcı kılavuzu!


Altına dayalı kira sertifikası sıkça sorulan sorular!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön