29 / 03 / 2024

Altına dayalı kira sertifikasında 2. etap başvuruları başladı!

Altına dayalı kira sertifikasında 2. etap başvuruları başladı!

Hazine tarafından yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılması için geliştirilen altına dayalı kira sertifikasında 2. etap başvuruları bugün itibariyle başladı..



Hazine tarafından, yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılmasını, finansman araçlarının çeşitlendirilmesini ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacı ile geliştirilen altına dayalı kira sertifikasında 2. etap başvuru dönemi bugün başladı. 2. etap başvuruları 13 Ekim'de son bulacak.

 

İlk etap başvuruları 2-6 Ekim tarihleri arasında alınan altına dayalı kira sertifikasında 3. etap başvuruları 16-20 Ekim, 4. etap başvuruları ise 23-27 Ekim tarihleri arasında kabul edilecek.

 

Altına dayalı kira sertifikası ile 2 yıl vadeli yatırım yapılacak. Vatandaşlar getirecekleri altınlarını dönem sonunda aynı miktarda altın olarak alacaklar. Bunun yanı sıra Hazine vatandaşlara yıllık yüzde 2.4 oranında getiri kazanacaklar.

 

Altına dayalı kira sertifikasında, 22 ve 24 ayar Cumhuriyet ziynet ve sikke altınlar, darphane altınları, külçe altınlar ve 22 ayar bilezik, kolye gibi takıların başvuruları kabul edilecek.

 

Ancak üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan herhangi bir altın (takı) ile Reşat Altınlar ile bankaların altın mevduat hesaplarında kaydı bulunan altınlar için yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Başvurular yalnız Ziraat Bankası'na yapılabilecek.

 

Altına dayalı kira sertifikası 2. etap başvuruları 


Altına dayalı kira sertifikası 2. etap başvuruları İstanbul, Ankara, Antalya, Ağrı, Afyonkarahisar, Adana, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Düzce, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hatay, Iğdır, Isparta, İzmir, Kayseri, Kastamonu, Kırıklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Rize, Samsun, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat illerinde Banka tarafından belirtilen şubelerde alınacak.


Altına dayalı kira sertifikası yatırımcı kılavuzu!



Altına dayalı kira sertifikası sıkça sorulan sorular!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön