25 / 04 / 2024

Altına dayalı kira sertifikası 3. etap başvuruları başladı!

Altına dayalı kira sertifikası 3. etap başvuruları başladı!

Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasını hedefleyen altına dayalı kira sertifikasında 3. etap başvuruları bugün başladı..



Hazine Müsteşarlığı yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için altına dayalı kira sertifikası geçtiğimiz sene Ekim ayında başlamıştı. Bu uygulama 2018 Mart'ta yeniden başladı. 
Toplam 4 etap halinde başvuruların alındığı altına dayalı kira sertifikasında 1. etap başvuruları 26-30 Mart tarihleri arasında, 2. etap başvuruları 2-6 Nisan tarihleri arasında kabul edildi.

Altına dayalı kira sertifikasında 3. etap başvuruları ise bugün başladı. 3. etap başvuruları 13 Nisan'a kadar devam edecek. Bu tarihlerde kira sertifikası alan kimseler için valör tarihi 18 Nisan 2018, vade tarihi 15 Nisan 2018 ve fiziki altın talep etme dönemi 6-10 Nisan olarak belirlendi.

Altına dayalı kira sertifikasında ödeme nasıl olacak?

Yatırımcılar, 2 yıl vadeli bir senede yatırım yapıyor olmakla birlikte, bu senetler karşılığında 6 ayda bir kupon/kira geliri elde ederek altın yatırımlarına kazanç sağlayabiliyor.

Bu kazançlarını veya istemeleri durumunda senedin vadesinden önce işlemiş geliri ile anaparalarını kısmen veya tamamen Türk Lirası karşılığı olarak alabilecek.

Ancak vade tarihinden önce satılan Altın Tahvili / Altına Dayalı Kira Sertifikası için fiziki ödeme yapılamayacak.

Vade tarihinde (itfa tarihinde) halen yatırım hesaplarında Altın Tahvili/ Altına Dayalı Kira Sertifikası bulunan müşteriler, vadeden önce Bankaya duyurulacak tarihlerde anaparalarını fiziken (çeyrek altın ve/veya 1 kg külçe) isteyebilecekler. 

Fiziki altın talep etmeyen kimselerin anapara ödemeleri vadesiz altın mevduat hesaplarına gram olarak kaydedilecek.

Altına dayalı kira sertifikası, Ziraat Bankası'nın belirtilen şubelerine başvurularak alınabiliyor.
 
Altına dayalı kira sertifikası 3. etap şube listesi için tıklayın

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön