25 / 04 / 2024

Altına dayalı kira sertifikası 2. etap başvuru işlemleri!

Altına dayalı kira sertifikası 2. etap başvuru işlemleri!

Yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılması için geliştirilen altına dayalı kira sertifikası 2. etap başvuru işlemleri 9 Ekim'de başlıyor..



Altına dayalı kira sertifikası, Hazine tarafından, yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılmasını, finansman araçlarının çeşitlendirilmesini ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacı ile geliştirildi. 


2 yıl vadeli yapılacak altına dayalı kira sertifikası yatırımlarında vatandaşlar getirecekleri altınlarını dönem sonunda aynı miktarda altın olarak alacaklar. 


Hiçbir değer kaybı yaşamayacaklar. Sertifika sayesinde bunun yanı sıra Hazine vatandaşlara yıllık yüzde 2.4 oranında getiri sağlayacak.


Altına dayalı kira sertifikası başvuruları


Altına dayalı kira sertifikasında 1. etap başvuruları 2 Ekim'de başlamış olup bugün sona eriyor.


Altına dayalı kira sertifikası 2. etap başvuruları 9 Ekim'de başlayacak, 13 Ekim'de sona erecek. Toplam 4 etap halinde alınacak altına dayalı kira sertifikası başvurularında 3. etap talepleri 16 Ekim-20 Ekim tarihleri arasında, 4.etap talepleri ise 23-27 Ekim tarihleri arasında burada yer alacak.


Altına dayalı kira sertifikası başvurularında yalnız 22 ve 24 ayar Cumhuriyet ziynet ve sikke altınlar, darphane altınları, külçe altınlar ve 22 ayar bilezik, kolye gibi takılar kabul edilebilecek. Ancak üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan herhangi bir altın (takı) ile Reşat Altınlar ile bankaların altın mevduat hesaplarında kaydı bulunan altınlar için yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Başvurular yalnız Ziraat Bankasına yapılacak.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön