19 / 04 / 2024

Altına dayalı kira sertifikası 2. etap başvuruları başladı!

Altına dayalı kira sertifikası 2. etap başvuruları başladı!

1. etap başvuruları 26 Mart ile 30 Mart tarihleri arasında alınan altına dayalı kira sertifikası 2. etap başvuruları bugün başladı. 22 ve 24 ayar altınlarla birlikte Ziraat Bankası'na müracaat edilebilecek..



Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacı ile Hazine tarafından geliştirilen altında dayalı kira sertifikası ve altın tahvili Ziraat Bankası aracılığı ile alınabiliyor. Altına dayalı kira sertifikası için başvurular yine 4 etap halinde alınacak.

Altına dayalı kira sertifikasında 1. etap başvuruları 26 Mart ile 30 Mart tarihleri arasında alındı. Altına dayalı kira sertifikası 2. etap başvuruları ise bugün başladı. 2.etap başvuruları 6 Nisan'da sona erecek. 

2. etap başvuruları için ihraç tarihi 11 Nisan 2018, vade tarihi ise 8 Nisan 2018 olarak belirlendi. Fiziki altınlar ise 30 Mart-3 Nisan 2020 tarihleri arasında talep edilebilecek.

Altına Dayalı Kira Sertifikası olan vatandaşlar 6 ayda bir kira geliri elde edecek. Altın Tahvili olanlar ise 6 ayda bir kupon geliri elde edecek. Kupon geliri ve kira geliri Türk Lirası karşılığı ile ödenecek. 

Yatırımcılar vadeden önce istedikleri tarihte senetleri Ziraat Bankası'na satabilecek ve karşılığını işlemiş faizi/kira getirisi ile birlikte Türk Lirası cinsinden alabilecek.

İhraç tarihini takip eden ilk 3 ay içerisinde (90'ıncı takvim günü dahil) senetlerin aracı bankaya satılmak istenmesi durumunda, ihraç aşamasında yatırımcılara yansıtılmayan maliyetlerin bir bölümü dikkate alınarak yüzde 1,50 oranında iskonto oranı kullanılarak banka tarafından geri alım fiyatı ilan edilecek.

Hangi altınlarla başvuru yapılabiliyor?

Hurda niteliğince olan 22 ve 24 ayar altınların başvuruları kabul ediliyor. Ancak üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan herhangi bir altın (takı) ve ayrıca Reşat Altınlar kabul edilmiyor.


2. Etap (02-06 Nisan) Şube Listesi için tıklayın


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön