25 / 04 / 2024

Altına dayalı kira sertifikası 3.etap başvuru işlemleri!

Altına dayalı kira sertifikası 3.etap başvuru işlemleri!

1. etap başvuruları 2-6 Ekim, 2. etap başvuruları 9-13 Ekim tarihlerinde alınan altına dayalı kira sertifikası 3.etap başvuru işlemleri bugün başladı..



Altına dayalı kira sertifikası uygulaması yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılmasını, finansman araçlarının çeşitlendirilmesini ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacı ile geliştirildi.

 

Altına dayalı kira sertifikası için başvurular 4 etap halinde alınıyor. Altına dayalı kira sertifikasında 1. etap başvuruları 2-6 Ekim, 2. etap başvuruları 9-13 Ekim tarihlerinde alındı.

 

Altına dayalı kira sertifikasında 3. etap başvuruları ise bugün başladı, 20 Ekim'de sona erecek. Sertifika döneminde son başvurular ise 23-27 Ekim tarihleri arasında alınacak. 

 

2 yıl vadeli yapılacak altına dayalı kira sertifikası yatırımlarında vatandaşlar getirecekleri altınlarını dönem sonunda aynı miktarda altın olarak alacak.

 

Altına dayalı kira sertifikasında 3. etap işlemleri


Altına dayalı kira sertifikasında 3. etap başvuruları Ankara, Artvin, Aydın Bursa, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Manisa, Niğde, Trabzon, Ardahan, Balıkesir, Batman, Bayburt, Bilecik, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Siirt, Şırnak, Tekirdağ, Van, Yalova, Aydın ve Antalya'da toplanacak. Altına dayalı kira sertifikasında başvurular yalnız Ziraat Bankasına yapılıyor.

 

Altına dayalı kira sertifikası başvurularında yalnız 22 ve 24 ayar Cumhuriyet ziynet ve sikke altınlar, darphane altınları, külçe altınlar ve 22 ayar bilezik, kolye gibi takılar kabul edilebiliyor. 

 

Ancak üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan herhangi bir altın (takı) ile Reşat Altınlar ile bankaların altın mevduat hesaplarında kaydı bulunan altınlar için yapılan başvurular kabul edilmiyor.

 

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön