24 / 04 / 2024

Altına dayalı kira sertifikası 2. etap başvurusunda bugün son gün!

Altına dayalı kira sertifikası 2. etap başvurusunda bugün son gün!

Altına dayalı kira sertifikası 2. etap başvuruları 9 Ekim'de başlamıştı, bugün sona eriyor. 3. etap talepleri ise 16 Ekim-20 Ekim tarihleri arasında alınacak...



Altına dayalı kira sertifikası uygulaması, Hazine tarafından, yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılmasını, finansman araçlarının çeşitlendirilmesini ve yatırımcı tabanının genişletilmesini amaçlıyor.

 

Bu uygulama ile altını olan kimseler devletten altınları karşılığında bir taşınmazı belli bir süre sonra devlete geri satmak şartıyla satın alıp, onu tekrar devlete kiraya vermiş oluyor. 

 

Altınlar hiçbir değer kaybı olmadan, saflığı oranında birebir olarak kabul ediliyor. 1000/1000 saflıktaki 1 gram altın karşılığında bin tahvil ve kira sertifikası aktarılıyor. Söz konusu senetler fiziken basılmayacak, Merkezi Kayıt Kuruluşu bünyesinde yatırımcı bazında kayden saklanıyor. 

 

Altına dayalı kira sertifikası 2. etap başvuruları 9 Ekim'de başlamıştı, bugün sona eriyor. Toplam 4 etap halinde alınacak altına dayalı kira sertifikası başvurularında 3. etap talepleri 16 Ekim-20 Ekim tarihleri arasında, 4.etap talepleri ise 23-27 Ekim tarihleri arasında burada yer alacak.

Altına dayalı kira sertifikası başvuru işlemleri

 

Altına dayalı kira sertifikasında 1.Etap talep toplama işlemleri; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Diyarbakır, Rize, Sivas, Samsun ve Zonguldak illerinde gerçekleştirilecek. 

Başvurular Ziraat Bankası şubelerine 2-6 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacak.

 

Geçerli olan altın türleri

 

Uygulamada 22 ve 24 ayar Cumhuriyet ziynet ve sikke altınlar, darphane altınları, külçe altınlar ve 22 ayar bilezik, kolye gibi takılar kabul edilebilecek.

 

Geçerli olmayan altın türleri

 

Üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan herhangi bir altın (takı) ile Reşat Altınlar ile bankaların altın mevduat hesaplarında kaydı bulunan altınlarla başvuru yapılamayacak.

 


Özge ÖZDEMİR/Emlakkulisi.com 

 


Geri Dön