19 / 04 / 2024

Altında tehlike çanları çalıyor! Altına yatırım yaptıysanız yandınız! Kötü günler bekliyor

Altında tehlike çanları çalıyor! Altına yatırım yaptıysanız yandınız! Kötü günler bekliyor

Altın fiyatlarında deprem haftasına girdik. Tehlike çanları altın için çalıyor. Dünyaca ünlü analistler ise kötü haberi vererek, ileriye dönük yapılan altın yatırımının daha da aşağı çekeceğini söylüyor. İşte detaylar…



Ons altın fiyatları 1.675 dolar seviyesi ile haftayı tamamlamadan önce iki senenin en düşük seviyesi olan 1.650 dolara kadar ulaştı. Fed'in tarihi yaklaşan faiz artırımının külçenin cazibesini azaltması ile beş hafta içinde geçen hafta hariç dördüncü haftada da kaybını kaydetti.

GRAM ALTIN 2 AYIN DİBİNİ GÖRDÜ

Altının gram fiyatı, dün 971 TL’ye kadar düşerek 22 Temmuz'dan bu güne en gördüğü en alt seviyeye indi. Ardından da altın piyasasındaki hızlı alımlar ile 986 TL’ye kadar yükselen gram altın, 983 TL’den haftayı tamamlamış oldu.

VERİLER FED KORKUSUNU ATEŞLEDİ

Fed'in daha agresif hareket edeceğine dair korkuları güçlendiren sıcak ABD enflasyon raporu ile birlikte perşembe günkü sağlam bir perakende satışları ve işsizlik başvuruları kayıtları, altına son darbeyi vuran gelişmeler de oldu.

"ALTIN BASKI ALTINDA KALACAK"

OANDA kıdemli piyasa analistlerinden olan Edward Moya, Kitco News'e yapmış olduğu açıklamalarda, "Fed önümüzdeki hafta 100 baz puan ile sürpriz yapar ise 1.600 doların kırılmasını ve altının görünümünün daha da kötü hale gelmesini bekliyoruz. Fakat politika yapıcıların 75 baz puanlık bir artışa bağlı şekilde kalmaları muhtemel. Tüm bunlara rağmen piyasalar, Fed’in Kasım toplantısında bu tempoyu koruması için hazırlık yapmalı. Bu da altını baskı altında tutacaktır" ifadelerini kullandı.

Altında tehlike çanları çalıyor! Altına yatırım yaptıysanız yandınız! Kötü günler bekliyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön