25 / 04 / 2024

Altındağ'daki mahalle camileri sayısı 11'e yükselecek!

Altındağ'daki mahalle camileri sayısı 11'e yükselecek!

Altındağ’da “mahalle camileri” dönemini başlatan Altındağ Belediyesi, çalışmalarına devam ediyor. Altındağ Belediyesi tarafından 3 farklı bölgeye daha yapılan camiler hızla yükseliyor.




Altındağ’da “mahalle camileri” dönemini başlatan Altındağ Belediyesi, çalışmalarına devam ediyor. Altındağ Belediyesi tarafından 3 farklı bölgeye daha yapılan camiler hızla yükseliyor. Çamlık Mahallesi’ne inşa edilen camiye son rötuşlar atılırken, Feridun Çelik ve Gülpınar Mahallesi’ndeki ibadethanelerin ise en geç Mart ayında bitmesi planlanıyor.


Mahalle camileri sayısı 11’e yükselecek


Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, bölge halkı tarafından mahalle camilerine yoğun talep olduğunu dile getirdi. Daha önce Altındağ’a 8 mahalle camisi kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Tiryaki, Çamlık, Feridun Çelik ve Gülpınar Mahallesi’ne yapılacak olan ibadethanelerle birlikte bu sayının 11’e yükseleceğine dikkati çekti. Başkan Tiryaki, Çamlık Mahallesi’ne yaptıkları camide büyük oranda sona yaklaştıklarını belirterek, Feridun Çelik ve Gülpınar Mahallesi’ndeki ibadethanelerin ise en geç Mart ayında tamamlanacağının müjdesini verdi.


“Çocuk sesleri bu camilerden yükselecek…”


İhtiyaçlara göre yatırımlar gerçekleştirdiklerinin altını çizen Başkan Tiryaki, mahalle camilerinin özelliklerinden de bahsetti. Başkan Tiryaki, bu ibadethanelerin gösterişten uzak olduğunu belirterek camilerin alt kısımlarının ticarethane olarak kullanılmamasını istedi. Başkan Tiryaki sözlerini şöyle tamamladı: “Ezan okunduğunda cemaatin rahatlıkla abdest alıp, erkenden namaza yetişebileceği ibadethaneler inşa ettik. Bu camiler her zaman temiz ve bakımlı olacak. Çocuk sesleri bu camilerden yükselecek.”





Altındağ Belediyesi



Geri Dön