19 / 04 / 2024

Altındağ'ı imar etmeden Ankara'yı imar edemeyiz!

Altındağ'ı imar etmeden Ankara'yı imar edemeyiz!

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki yaptığı açıklamada "Altındağ'ı imar etmeden Ankara'yı imar edemeyiz" dedi.



Altındağ Belediyesi tarafından Çamlık Mahallesi'nde hayata geçirilen Çamlık Aile Sağlığı Merkezi ile Battalgazi Mahallesi'nde inşaatı tamamlanan Evliya Çelebi Parkı törenle hizmete açıldı. 

Yapılan açılış töreninde konuşan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki "Altındağ'ı imar etmeden Ankara'yı imar edemeyiz" dedi.

Ankara'nın en kıymetli yerinin Altındağ olduğunu dile getiren Başkan Veysel Tiryaki, geçmişte ilçenin bazı kamu hizmetlerini almakta geciktiğini belirterek, "Altındağ'ı imar etmeden Ankara'yı imar edemeyiz. Modern bir  Ankara  için öncelikle bu gerekir" dedi. Çamlık Mahallesi'nde önceden taşlar üzerinden atlayarak yürüdüklerini hatırlatan Başkan Tiryaki, "Bugün bambaşka bir mahalle var karşımızda. Gecekonduları anlaşarak yıktık, tüm mahalleyi yeniden düzenledik ve yeniledik. Çamlık Mahallemizde şu anda 4 tane okul inşaatı devam ediyor. Türkiye'de en hızlı değişen ve gelişen ilçe Altındağ'dır. Yaz, kış demeden her hafta açılış yapıyoruz. Hali hazırda bitmiş ve açılacak 20'ye yakın tesisimiz var. Altındağ'ın nüfusu bu yıl 35 bin kişi arttı. Amaç nüfusu arttırmak değil. Burada yaşayan insanların yaşam kalitesini arttırmayı amaçlıyoruz. Kütüphaneler, sağlık merkezleri, spor tesisleri açıyor ve güvenli mekanlar oluşturuyoruz. Sizlerin dualarıyla her yıl 15 bin yeni konut yapıyoruz. Biz bereketli bir belediyeyiz. Çamlık Aile Sağlığı Merkezi şu ana kadar yaptığımız 9 aile sağlığı merkezinden biri. İnşallah bu tesislerin sayısını 20'ye çıkaracağız. Battalgazi Mahallesi'ne yaptığımız Evliya Çelebi Parkı'nın da orada yaşayan mahalle halkına hayırlı olmasını diliyorum. Yeşil alan projelerini çok önemsiyoruz. Bu yıl içinde pek çok park açılışı daha gerçekleştireceğiz inşallah" diye konuştu.

Mehdi Eker: "En önemlisi vatandaşla uzlaşarak şehri güzelleştirmek"


Altındağ'ı kutlu insanların mekanı olarak tanımlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ise Mehdi Eker, Türkiye'nin AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gelişip güzelleştiğini, güçlendiğini dile getirdi. Eker, "Ankara'nın esas kalbini teşkil eden Altındağ ilçesi, bundan 15 yıl öncesine kadar belediye ve kamu hizmetlerinden hak ettiğini alamamıştı. Fakat Başkan Veysel Tiryaki'yi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Altındağ'ı güzel hizmetlerle buluşturdu. Parklar, yeşil alanlar sayesinde tarihi dokunun güçlenmesi, yenilenmesi ve restorasyonuyla güzel şehri layık olduğu konuma getirdi. Kutlu insanların mekanıdır aslında Altındağ. Bir toplumda sağlık, eğitim, adalet ve emniyet çok önemlidir. O nedenle sağlık hizmetleri, şehircilik, kentleşme ve altyapı çalışmaları yapmak büyük önem arz eder. Bütün bunları yaparken de vatandaşla kavga etmeden, barış içinde, uzlaşarak, onların taleplerini dikkate alarak, şehri onlarla birlikte güzelleştirmek en önemlisi ve en zorudur. Altındağ bu manada hem Ankara'nın hem de Türkiye'nin örnek ilçesidir. Bu sebeple Başkanımız Veysel Tiryaki ve ekibini yürekten kutluyorum" dedi.


Geri Dön