18 / 04 / 2024

Altındağ'ın değeri arttı! En değerli semt Oran!

Altındağ'ın değeri arttı! En değerli semt Oran!

Başkent Ankara'da her geçen gün artan bina sayısı, konut fiyatlarını da artırdı. Geçtiğimiz Temmuz ayına baktığımızda konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği ilçe Altındağ oldu.



"Memur kenti" algısından sıyrılarak her alanda dünya başkentleriyle yarışacak konuma gelen Ankara, inşaat sektörü açısından bakıldığında da hızlı bir ilerleme gösteriyor. Son yıllarda Başkent'in bir çok semtinde hayata geçirilen ve gittikçe yükselen büyük binalar kente marka değeri kazandırıyor. Ankara'nın silüetinde ciddi değişimler yaratan projelere talep gittikçe artıyor. Başkent'te her geçen gün artan bina sayısı, konut fiyatlarını da artırdı. 


Geçtiğimiz Temmuz ayına baktığımızda konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği ilçe Altındağ oldu. 

Atındağ'da fiyatlar arttı Ankara'da satılık konutların metrekare ortalama fiyatı bir yılda yüzde 17 oranında artış gösterdi. 


Satılık metrekare fiyat ortalamasının 1.417 lira olduğu başkentte, kiralık evlerde ise ortalama metrekare fiyatı 8 lira. 

Amortisman süresinin 15 yıl olduğu ilde değeri en çok artan ilçeler sıralamasında ilk sırada Altındağ var. Kentsel dönüşümle yenilenen Altındağ'da satılık konut fiyatları son bir ayda yüzde 6,6 artarak metrekaresi 1.413 liraya yükseldi. Çankaya'da fiyat yüzde 1,3 artışla 1.831 lira olurken, Sincan'da yüzde 1 artışla 931 liraya çıktı. 


EN DEĞERLİ SEMT ORAN


Ankara'nın en değerli semtlerinin sıralandığı listeye bakıldığında ise ilk sırada Oran göze çarpıyor. Oran'da satılık konutların metrekare ortalaması 3.473 lira civarında. Yıllık artış ise yüzde 30. İkinci sıradaki Çukurambar'da fiyatlar bir yılda yüzde 8 artarak 3.375 liraya ulaştı. Üçüncü sırada yer alan Mutlukent'te ise artış yüzde 16, metrekare ortalama konut fiyatı ise 3.136 lira. Geçtiğimiz Temmuz ayında satılık konut fiyatlarında Yenimahalle'de yüzde 0.6, Gölbaşı'nda ise yüzde 0.3 oranında bir azalma olduğu görüldü. 




Geri Dön