25 / 04 / 2024

Altını olanlar dikkat! Merkez Bankası'ndan son dakika kararı geldi

Altını olanlar dikkat! Merkez Bankası'ndan son dakika kararı geldi

Bankaya haricen girişi olan ve altın girişi ardından açılan yabancı para türünden mevduat/katılım fonlarının 28 Mart 2023 tarihi itibari ile TL payı hesaplamasında dikkate  alınmaması hükmüne varıldı.



TCMB, "Menkul Kıymet Tesisine ait Uygulama emri ve TL Payı Hesaplamasında farklılık Hakkında" bankalara bir yazı iletildi.

Foreks'in haberine göre, 6 Şubat 2023 tarihinde ve akabinden olan üzücü zelzelelerin ardından bankalara yönelen yastık altındaki yabancı para türünden yatırımlar ekonomiye kazandırılmasının süratlendirilmesini sağlamak için bankaya haricen gelen efektif ve fiziki altın girişi sonrası açılan yabancı para türünden mevduat/katılım fonlarının 28 Mart 2023 tarihi itibari ile TL payı hesaplamasında ÖNEME alınmamasına hüküm verildi.

Altını olanlar dikkat! Merkez Bankası ndan son dakika kararı geldi

Ayrıca, 1 Nisan 2023 tarihi itibari ile yeni açılan dönüşüm hesaplarının kaynağının bulunmasında, müşterilerin yabancı para mevduat hesaplarında 1 Ocak 2023'e nazaran net yükseliş bedelinin ilk olarak dikkate alınmasına, yeterli olmaması durumunda 31 Aralık 2022 tarihindeki toplam yabancı para mevduat bakiyesinin dikkate alınması için karar alındı.

Öte yandan, bankalar arasında yapılan kontroller neticesinde 28 Mart 2023 tarihi itibari ile menkul kıymet tesisine tabi kredi bedelinin tespit edilmesinde aynı risk grubunda bulunan tüzel kişilerin yanı sıra gerçek kişilerin dönüşüm hesaplarının da dikkate alınması kararı alındı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön