20 / 04 / 2024

Altını olanlar dikkat! Merkez Bankası'nın yeni hamle!

Altını olanlar dikkat! Merkez Bankası'nın yeni hamle!

Yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılması maksadıyla hayata geçirilen Fiziki Altın Tasarruf Sistemi (FATSİS) ile vatandaşa yıllık altın bazında en az yüzde 3 ek getiri sağlanacak.



Türkiye Cumhuriyei Merkez Bankası ve İAR'dan yeni bir altın hamlesi geldi. Yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılması maksadıyla hayata geçirilen Fiziki Altın Tasarruf Sistemi (FATSİS) ile vatandaşa yıllık altın bazında en az yüzde 3 ek getiri sağlanacak.

İstanbul Altın Rafinerisi (İAR), yastık altındaki saklanan altınların ekonomiye kazandırılmasına dair çalışmaları doğrultusunda Merkez Bankası (TCMB) ile iş birliğine giderek vatandaşa yıllık altın bazında en az %3 ek getiri sunan Fiziki Altın Tasarruf Sistemi'ni (FATSİS) hayata geçiriyor.

Altını olanlar dikkat! Merkez Bankası nın yeni hamle!

İstanbul Altın Rafinerisi'nden yapılan açıklamaya göre, daha evvel Ziraat Bankası, Vakıf Bank, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası olmak üzere 5 kamu bankasına ek olarak İş Bankası, Akbank, Emlak Katılım ve Denizbank'ın dahil olduğu dokuz bankanın iş birliğiyle uygulamaya alınan Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi (KADSİS) projesinin kapsamı genişletildi.

Buna göre, KADSİS kapsamında altınını gram altın olarak bankaya yatıranlar, dilerlerse FATSİS uygulamasına geçerek TCMB güvencesi ile yıllık altın bazında en az yüzde 3 ek getiri fırsatı elde edecek.

KADSİS ile vatandaşlar, ellerinde bulunan fiziki altınları seçilmiş kuyumculardan oluşan 250'ye yakın Altın Değerleme Noktası'na (ADN) giderek gram altın olarak banka hesaplarına yatırabiliyor. İAR, şimdiye kadar gerçekleştirilen ve tek bir şikayet alınmayan bu sistemi genişletmek için potansiyel bankalarla görüşmeleri sürdürüyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön