23 / 04 / 2024

Doları olanlar dikkat! Merkez Bankası’ndan kötü haber geldi!

Doları olanlar dikkat! Merkez Bankası’ndan kötü haber geldi!

Merkez Bankası’nın anketine göre dolara yatırım yapanlar yıl sonunda hayal kırıklığı yaşayabilir. Yüzde 85’lere kadar çıkan yıllık enflasyon oranı da tahminlere göre herkesi şaşırtacak. Peki, dolar 2023 sonunda kaç lira olacak?



Merkez Bankası’nın her ay reel sektör ve finans uzmanları ile birlikte derlediği ekonomik beklentiler anketinin Ocak sayısı yayınlandı. Rapora göre dolar 2023 yılını yatay bir seyirle geçirecek.. Enflasyon ise hızla düşecek. Katılımcıların 2023 tahminleri tutarsa dolara yatırım yapanlar bekledikleri oranda kazanç sağlayamayacaklar. Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarına göre, yıl sonu Tüketici Fiyat Endeksi’ndeki artış beklentisi yüzde 32,46 oldu.

Doları olanlar dikkat! Merkez Bankası’ndan kötü haber geldi!

Reel ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 41 katılımcıyla gerçekleştirilen ocak ayına ilişkin Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı. Açıklanan sonuçlara göre, geçen ay yüzde 3,39 olan ocak ayı enflasyon artışı beklentisi, bu dönemde yüzde 2,65’e kadar geriledi. Yıl sonu enflasyon artış beklentisi ise yüzde 32,46 oldu. Böylece 2022 yılını kasıp kavuran ve yüzde 85’lik oranları gören enflasyon canavarı hızını büyük oranda kaybetmiş olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön