23 / 04 / 2024

Altını olanlar dikkat! Yeni sistem geliyor! 

Altını olanlar dikkat! Yeni sistem geliyor! 

Yastık altı altınların sisteme kazandırılması için yeni sistem geliyor. Söz konusu sistemde rafineri, kuyumcu ve banka arasında üçlü bir mutabakat veya teyit sistemi oluşturulmuş olacak.



Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması ile ilgili olarak yeni detaylar açıklanırken, bu kapsamda, kuyumcu, rafineri ve banka arasında üçlü bir mutabakat veya teyit sistemi oluşturulmuş olacak. Böylece, kişiler, kuyumcular üzerinden ziynet, meskuk, işlenmiş ve hurda gibi fiziki altınlarını sisteme aktaracak ya da söz konusu sistemden çekebilecek.

Altını olanlar dikkat! Yeni sistem geliyor! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı"nda konu ile ilgili olarak gerçekleştirdiği konuşmada, yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması için, karşılığı Türk Lirası tutarlarıyla altın dönüşümlü mevduat ve katılım hesabı açılarak değer korumasından yararlanılabileceğini resmen duyurmuştu.Anadolu Ajansı muhabirinin Hazine ve Maliye Bakanlığından konu ile ilgili olarak edindiği bilgiye göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen yastık altı altınların ekonomiye kazandırılmasını hedefleyen yeni sistem, rafinerileri ve bankaları daha sıkı bir iş birliğine sevk etmiş olacak.

Peki altında yeni sistem nedir? Altında yeni sistem nasıl işleyecek? İşte detaylar...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön