28 / 03 / 2024

Altınok Öz: 16 bin 630 kişiyi çürük binadan kurtardık!

Altınok Öz: 16 bin 630 kişiyi çürük binadan kurtardık!

Başkan Altınok Öz, "Şu ana kadar 16 bin 630 kişiyi çürük ve depreme dayanıksız binalarda yaşamaktan kurtardık. Halka neyi veriyorsanız onu görüyorsunuz. ‘Önce tapu sonra yapı’ dedik. " şeklinde konuştu.



Yoğun bir çalışma programı içersinde olan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Cumhuriyet Halk Partisi Pendik İlçe Başkanı Kemal Ercan’ı makamında ağırladı.


“Seçim Bildirgeme Deprem Dönüşüm ve Yerinde Dönüşümü Koydum”

Seçim bildirgesinde, kimseyi yerinden etmeden dönüşümü sağlayacağına yer verdiğini vurgulayan Başkan Altınok Öz, 2009 seçimlerine girmeden önce seçim bildirgesinde Deprem Dönüşüm ve Yerinde Dönüşümün yer aldığını hatırlatarak "2009 seçim manifestomda, ‘Kartal'da kişiyi yerinden eden dönüşüme hayır' ve ‘Depremi birlikte yeneceğiz' dedik. Seçim bildirgemde; tüm konutların depreme dayanıklı olarak yeniden yapılandırılacağı, bu amaçla apartman yönetimlerine ve gecekondulara özel destek verileceği, depremle ilgili imar değişikliklerinden altyapı ücreti ve harç alınmayacağını belirttim" dedi.


“Deprem Dönüşümü ve Yerinde Dönüşümde Lideriz”

Başkan Altınok Öz, Türkiye'de deprem ve yerinde dönüşüm kelimesini kullanan ve uygulamaya sokan ilk belediyenin Kartal Belediyesi olduğuna dikkat çekerek bu konuda lider olduklarının altını çizdi. Dönüşümde Kartal modelinin ilçede uygulandığını belirten Başkan Altınok Öz, "Deprem dönüşümü ile ilgili sözleşme taslağı hazırlayarak internet sitesine koyan da Kartal Belediyesi'dir. Şu ana kadar 16 bin 630  kişiyi çürük ve depreme dayanıksız binalarda yaşamaktan kurtardık. Halka neyi veriyorsanız onu görüyorsunuz. ‘Önce tapu sonra yapı’ dedik.  Kartal’da dönüşümün her türlü modelini görmek mümkündür. Kentsel dönüşümde, yerinde dönüşümde ve deprem dönüşümünde Kartal Belediyesi liderdir" diye konuştu.


“Dönüşümün Kitabını Yazdık”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, “Depremi birlikte yeneceğiz diye yola çıktık ve bu yolda önemli adımlar attık. Site site yaptığımız toplantıları kitaba dönüştürdük ve söylediklerimizi gerçekleştirmenin mutluluğuna erdik” diyerek konuşmasını şöyle devam etti: “Yerinde dönüşüm, kentsel dönüşüm ve deprem dönüşüm dedik. Bu işi her yönü ile ele alan ilk belediyelerdeniz. Kira yardımı konusunu, daha yasa çıkmadan Belediye Meclisinden gündeme biz taşıdık. Komşuyu komşudan ayırmadan dönüşümü hedefledik. Deprem Dönüşüm Müdürlüğü’nü ilk biz kurduk. Kartal’da bu bağlamda belediye olarak onlarca site- mahalle toplantısı yaptık. Toplantılarda vatandaşlarımız da bizlere inandı. İşbirliği ile dönüşümü başlattık. Halk için halkla beraber çalıştık. Deprem dönüşüm toplantılarını kayıt altına alarak deprem dönüşümün kitabını yazdık. Kartal'ın imar planlarıyla ilgili bütün sorunlarını çözdük. Halkın ‘hayır’ dediği yerde olmadık. Halkımızla birlikte düşündük, birlikte yürüyoruz. Kartal’da uyguladığımız projelerimizle dönüşen bir Kartal örneği doğdu. Her kesime, herkese yönelik çalışmalarda bulunuyoruz. Özgür insan, özgür birey anlayışı ile çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Kira Yardımını Kartal Belediyesi Çıkardı


Deprem dönüşüm ve yerinde dönüşüm için kira yardımını Belediye Meclisi’nden çıkardığını, 6306 sayılı yasanın mimarının da Kartal Belediyesi olduğunu ifade eden Başkan Altınok Öz, " 2012 yılında 6306 sayılı yasa çıkmadan önce Belediye Meclisi’nden, evini deprem nedeniyle terk edecek ve evi yıkılacak ailelere 500 TL kira yardımını çıkardık. Sayıştay bunu kabul etmedi ve biz tekrar çıkardık. Van Erciş'te deprem meydana gelince hükümet bununla ilgili bir çalışma yaptı ve 6306 sayılı yasada hem kira yardımı çıktı, hem de ‘Vergi ve harçlar alınmayacaktır' denildi. Bu işlerin mimarı biz olduk" şeklinde konuştu.


Ziyaretin sonunda CHP Pendik İlçe Başkanı Kemal Ercan; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e çalışmalarında başarılılar diledi. Başkan Altınok Öz ise İlçe Başkanı Kemal Ercan’a ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kartal Belediyesi’nin çıkarmış olduğu ‘Deprem ve Kentsel Dönüşüme Arkanızı Dönmeyin” adlı kitabı hediye etti.



Geri Dön