28 / 03 / 2024

Altınok Öz: Dönüşümde bizden iyisi yok!

Altınok Öz: Dönüşümde bizden iyisi yok!

Kartal, Anadolu yakasının merkezi olma yönünde gelişiyor ve dönüşüyor.Murat Sitesiyle bir araya gelen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, ‘Deprem Dönüşümünde ve kentsel dönüşümde bizden iyisi yok’ dedi.




Kartal, Anadolu yakasının merkezi olma yönünde gelişiyor ve dönüşüyor. Kartal Belediyesi kentsel ve deprem dönüşümü konusunda öncü olmaya devam ediyor. Murat Sitesiyle bir araya gelen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, ‘Deprem Dönüşümünde ve kentsel dönüşümde bizden iyisi yok’ dedi. 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, kentsel ve deprem dönüşümü konusunda öncü olan çalışmalarla vatandaşlarla buluşarak sorunlara çözüm üretiyor. 


Deprem Sözleşme Taslağı Hazırladık

 

Deprem dönüşümü ile vatandaşların ve firmaların zor durumda kalmamaları için bir sözleşme taslağı hazırlattıklarını ve bu sözleşme taslağını  Kartal Belediyesi’nin resmi internet sitesine koyduklarını  vurgulayan Başkan Op. Dr .Altınok Öz, “Kentsel dönüşümü, deprem dönüşümü ve yerinde dönüşüm olarak nitelediğimiz bu dönüşümü   ile ilgili her ayrıntıyı düşündük. Yatırımcı ve vatandaşlar arasında sorun çıkmasın diye bir sözleşme hazırladık. Kartal Belediyesi resmi internet sitesine koyduk. Bu taslak, iki tarafın da haklarını koruyan ve kollayan 43 sayfalık bir sözleşmedir.” diye konuştu. 

 

“Bizden Daha İyisi Yok”


Kartal Belediye Başkanı op. Dr. Altınok Öz, deprem dönüşümü ve kentsel dönüşümünde kartal Belediyesi’nin öncü olduğunu belirtti. Deprem dönüşümünün Türkiye’de en iyi uygulandığı yerin Kartal olduğunu vurguladı.  Başkan Öz şöyle dedi“ Türkiye’de deprem dönüşümünde en şanslı olan yer Kartal’dır. Deprem dönüşü ve kentsel dönüşümü Türkiye’de en yapan kartal belediyesidir. Türkiye’de en iyi dönüşümü yapan müdürlükte Kartal Belediyesi deprem dönüşüm ve yapı kontrol müdürlüğüdür. Müdürlüğümüze müracaat eden herkese yardımcı oluyorlar. Kartal belediyesi olarak dönüşecek herkese her türlü destek vermeye hazırız. Deprem dönüşüm konusunda Kartal Belediyesi’nden  üstün bir belediye daha görmedim. Bizden daha iyisi yok. 6 yıldır çalışıyoruz. 6 yıldır sitelerle toplantı yapıyoruz. 2009 yılında deprem dönüşüm ve kentsel dönüşümü seçim bildirgemize koyduk. Dönüşüm nedeniyle evi yıkılacak insanlardan ruhsat harcı alınmayacak dedik. Bu seçim bildirgemizde var. 2012 Ocak ayında Kartal Belediyesi Meclisinden 500 tl kira yardımını Kartal Belediyesi olarak çıkardık. Sayıştay, siz bu parayı veremezsin dedi. Ardından Van depremi oldu, o arada 6306 sayılı yasa çıktı. Biz varken  Kartal dönüşsün, sağlam yapılarda rahat ve huzur içinde insanlar otursun diye bu çalışmalara başladık “dedi. 


Murat sitesi deprem dönüşüm toplantısı daha sonra soru cevap bölümüyle son buldu. 



Kartal Belediyesi


Geri Dön