19 / 04 / 2024

Altyapı projeleri nasıl hazırlanır?

Altyapı projeleri nasıl hazırlanır?

Çevre düzenleme projeleri dahilinde altyapı projeleri nasıl hazırlanır? Merak ediyorsanız, sorunuzun yanıtı ve altyapı projeleri tanımı, hazırlanışı ve konu ile ilgili diğer detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...



Altyapı projeleri nasıl hazırlanır?

Ön Proje, proje alanının ihtiyaç programı ve alan verileri doğrultusunda açık mekanların ve açık mekanların kapalı mekanlarla birlikte düzenlemelerini, genel ulaşım-dolaşım, kısa ve uzun süreli park sorunlarının çözümünü, altyapıya ilişkin önerileri, çevre yapılarla ilişkilerin kurulmasını ve her türlü düzenlemenin temel ilkelerinin belirlenmesini içeriyor. 


Ön proje safhasında varsa mevcut durum saptaması yapılarak, sorun ve çözüm önerileriyle projelendirme ilkelerinin belirlendiği bir rapor hazırlanıyor.


Alt yapı projesi nedir?

Altyapı projeleri ise rapor kapsamında belirlenen ilkeler doğrultusunda altyapı ve tesisat projeleri (yol, su, elektrik, gaz, makine, pis su, drenaj, istinat duvarı, telekomünikasyon, içme, kullanma ve sulama suyu, yangın, yağmur suyu, vb.) çalışmaları olarak karşımıza çıkıyor.


Hazırlanacak projelerde kanal kazı derinliği, boru-kablo çapı, güzergah, eğim, bağlantı yerleri, vb. konularında açıklayıcı şema, çizim ve rapor bulunuyor.





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön