28 / 03 / 2024

Alüminyum, paladyum ve bakır fiyatları rekor kırdı! Emtia fiyatlarında yükseliş sürüyor

Alüminyum, paladyum ve bakır fiyatları rekor kırdı! Emtia fiyatlarında yükseliş sürüyor

Rusya Ukrayna savaşının başladığı güden bu yana tüm piyasalarda görülen dalgalanma durmadan devam ediyor. ABD, G7, NATO ve AB üyesi ülkeler Rusya’ya ekonomik yaptırımları açıklarken, sadece döviz ve altın fiyatların değil, alüminyum, paladyum ve bakır gibi emtialarda da yeni rekorlar kırılıyor.



Rusya Ukrayna arasındaki gerginlik Şubat ayının ilk haftasından itibaren kendini gösterirken, Rusya 24 Şubat sabahı ilk ateşi başlattı. Ancak Rusya’nın açtığı ateş, piyasalara da düştü. Başta Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği ülkeleri tarafından Rusya’ya ekonomik yaptırım kararları açıklanırken hemen her alanda rekor fiyatlar gelmeye devam ediyor…

Alüminyum, paladyum ve bakır fiyatları rekor kırdı! Emtia fiyatlarında yükseliş sürüyor

Rusya dünya genelinde, petrol, doğalgaz, buğday ve alüminyum gibi birçok ham maddeyi ihraç eden ülkeler arasında yer alıyor. Ancak batlı ülkeler tarafından Rusya’ya uygulanan yaptırımlar, küresel piyasalarda domino etkisine neden oluyor.

Brent petrol fiyatı bugün 170 dolar seviyesine ulaşırken, ons altın haftanın ilk gününde 2 bin dolar seviyesini test etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön