23 / 04 / 2024

emtia

emtia

Geçtiğimiz hafta buğdayın fiyatı yüzde 4,7, kurşun yüzde 1,8, bakır ise yüzde 1,2 ve tüm bunların yanında mısır yüzde 0,1 artarken, nikel yüzde 8,9, soya fasulyesi yüzde 4,3, çinko ise yüzde 2,2, pirinç yüzde 1,2 ve alüminyum yüzde 0,8, şeklinde azalış gösterdi.

Değerli metallerde neler oluyor? İşte piyasadaki son tablo

Heraeus’un yayımladığı ‘Paladyum Standardı 2022’ raporunda değerli metalleri gelecek altı ay boyunca zorlu bir yolun beklediğine dikkat çekiliyor. Raporda bazı değerli metaller için yapılan tahminler ise yatırımcıları çok yakından ilgilendiriyor.

Gram altın alanlar kâr yapamayacak! Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu korkuttu

Piyasa Uzmanı Tunç Şatıroğlu, altın ve bitcoin için önemli açıklamalarda bulundu. Bitcoin’de yaşanan düşüşler için müjdeli açıklamalar yapan Şatıroğlu, gram altın biriktiren kişilere yükselişlerin ABD 10 Yıllıkları üzerinden uyarılarda bulundu. İşte detaylar…

JP Morgan yatırımcıları emtialara yönlendiriyor!

JP Morgan Chase stratejisti Kolanovic, yatırımcıların emtialara yönelmesi gerektiğini söyledi. İşte merak edilen detaylar!

Gümüş yükselişe geçecek mi? Dünya çapında bankalardan gümüş analizi!

Uzman analistlere göre, güçlenen Amerika Birleşik Devletleri doları, artan faiz oranları ve yavaşlayan büyüme nedeniyle mart ayından bu yana dolar karşısında yaklaşık olarak yüzde 20 değer kaybeden gümüş, bu yılın sonlarından itibaren yükselişe geçebilir.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş kıyamet öncesi farklı bir yol izledi! Altın mı, dolar mı, euro mu, TL mi?

ABD Merkez Bankası FED’in açıklayacağı enflasyon verileri öncesi altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş’ten kritik açıklamalar geldi. İşte detaylar…

Ünlü analistlerden son dakika açıklaması! Altını o günden sonra bu fiyata alamayacaksınız! Hemen bu rakama bakın

Tüm dünya piyasaları FED’in 26 – 27 Temmuz toplantılarına kilitlenmişken, ekonomistlerden ise öngörüler gelemeye devam ediyor. Ünlü ekonomistler Mehmet Ali Yıldırımtürk ve Enver Erkan FED kararının piyasaya olan etkilerini açıkladı. İşte detaylar…

Bakır fiyatlarındaki son durum ne? Bakır fiyatları düştü mü?

Bakırdaki son durum merak ediliyor. Bakır fiyatlarında küresel çapta yaşanan ekonomik yavaşlama ile birlikte düşüş oldu mu? İşte bakıra dair merak edilenler!

Alüminyum, paladyum ve bakır fiyatları rekor kırdı! Emtia fiyatlarında yükseliş sürüyor

Rusya Ukrayna savaşının başladığı güden bu yana tüm piyasalarda görülen dalgalanma durmadan devam ediyor. ABD, G7, NATO ve AB üyesi ülkeler Rusya’ya ekonomik yaptırımları açıklarken, sadece döviz ve altın fiyatların değil, alüminyum, paladyum ve bakır gibi emtialarda da yeni rekorlar kırılıyor.

1935 yılında İstanbul Limanı Haydarpaşa'da yapılacak!

1935 yılında yapılması düşünülen İstanbul Limanı'nın Haydarpaşa'da yapılması uygun görülmüş. Limanın Haliç veya Yenikapı'da yapılması yerine, deniz yoluyla getirilen emtianın Anadolu'ya sevki için limanın Haydarpaşa'da yapılması uygun görülmüş.

Ziya Yılmaz: Nitelikli konuta talep çok yüksek!

Yaptığı açıklamada nitelikli konuta güçlü bir talebin olduğunu belirten DAP Holding çatısı altında faaliyet gösteren DAP Gayrimenkul Geliştirme’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, konut fiyatlarındaki artışın temel nedeninin emtia fiyatlarındaki yükseliş olduğunu söyledi.

Dünya piyasalarında resesyon endişeleri artmaya başladı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarıyla yön arayışını sürdürürken, dünya genelinde artan resesyon endişeleri emtia fiyatlarında oynaklığa neden oldu.

Küresel piyasalarda yükseliş trendi devam ediyor. Son gelişmeler için hemen bakın!

ABD istihdam verisi sonrası yeni haftada hisse senetleri piyasaları ralli yapıyor. Emtia tarafında ise iki ülkeden gelen açıklamalar etkisini gösterdi. Suudi Arabistan ve Rusya petrol arz kesintilerini yıl sonuna kadar sürdüreceğini açıkladı.

2024’te en fazla kazanç sağlayacak 3 emtia belli oldu! Hangi emtialar kazandıracak?

İsrail-Hamas çatışması ile merkez bankalarının faiz kararlarının emtia piyasaları üzerindeki etkilerini Emtia uzmanı Zafer Ergezen değerlendirdi. “Gelecek yılın ilk çeyreği zor geçecek” şeklinde konuşan Ergezen, El Nino hava olayının etkisiyle pamuk ve şekerde yaşanacak üretim açığına vurgu yaptı.

Buğday, arpa, mısır fiyatlarında son dakika depremi! Hangi borsada fiyatlar kaç TL? Rakamlar tek tek açıklandı!

Geçtiğimiz hafta tarım emtia grubundaki ürünlerde sert artışlar yaşandı. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları kaç lira oldu? İşte 19 Ekim 2023 fiyat listesi...

Gazze’ye olası kara saldırısı haberi altın, gümüş ve petrolü resmen uçurdu! Fiyatlar tavan yaptı!

Gazze’ye kara saldırısına yönelik tedirginlikler, emtia piyasalarında yeni endişe yarattı: Altının ons fiyatı, İsrail-Hamas çatışması nedeniyle yüzde 5.47 artarak, 7 ayın en yüksek haftalık kazancına ulaştı. Gümüş yüzde 5.2 yükseldi. Petrol fiyatı ise varil başına 90 doların üstünü gördü.

İsrail-Filistin çatışmasının etkileyeceği 5 emtia ürünü peş peşe açıklandı! Yatırım yapmadan önce mutlaka bakın!

Son günlerde başlayan İsrail-Filistin çatışması, binlerce insanın hayatını kaybetmesinin ve global bir krize sebep olmasının yanı sıra emtia ürünlerini de etkiledi. Çatışmanın başladığı günden itibaren altında büyük bir yükseliş görülürken, başka emtia ürünlerinin de etkileneceği açıklandı.

SEC Başkanı resmen açıkladı! ‘Bitcoin, menkul kıymet değil!’

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, Bitcoin'in "menkul kıymet" olmadığını tekrarladı. Kripto para birimini "emtia" olarak tanımlamaktan kaçındı.

Türkiye, tarım ve balık üretiminde Doğu Avrupa’nın lideri olacak!

OECD ve FAO, tarımsal emtia ve su ürünleri piyasalarının 10 senelik beklentilerine yönelik değerlendirmeleri kapsayan “Tarımsal Görünüm 2023-2032” adlı raporunu kamuoyuyla paylaştı. Rapora göre, Türkiye, tarım ve balık üretiminde öncü ülke olacak.

ABD'de kripto platformlarına yönelik baskı ve denetimler sıkılaştı!

Kasım ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ve ABD Adalet Bakanlığı'nın kripto para borsası FTX hakkında soruşturma başlatması sonrası alım satım platformlarına yönelik baskılar artmaya başladı.

Emtia piyasası yönünü aşağı çevirdi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, geçen hafta kurşun yüzde 1,4, bakır yüzde 2,1, nikel yüzde 5, buğday 10,1, soya fasulyesi yüzde 3,7, mısır yüzde 6,2 değer kaybetti.

Bu yıl yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı o olacak! Uzmanlar hem rakam hem de tarih verdi...

Döviz kurlarındaki hareketlilikle birlikte emtia fiyatları yükselmeye başladı. Yatırımcılar altından sonra en çok gümüşe yatırım yaparken gümüşün ne kadar olacağını araştırmaya başladı. Peki gümüş fiyatları ne olacak? Gümüş fiyatları ne zaman yükselişe geçecek?

Kuraklık endişeleri ve jeopolitik riskler emtia piyasasına darbe vurdu!

Geçen ay emtia piyasasında sert yükselişler yaşanırken, bakır yüzde 6,9, alüminyum yüzde 4,5, çinko yüzde 7,6, kurşun yüzde 0,6, pamuk yüzde 5,4, şeker yüzde 5, kakao yüzde 5,8, kahve yüzde 3,6 değer kazandı.

emtia Haberi

emtia

Emtia piyasasında geçtiğimiz hafta resesyon endişeleri ve jeopolitik risklerin etkisiyle dalgalı bir seyir gelişti.

Emtia piyasasında bir önceki haftanın satış baskısı geçtiğimiz hafta başına da taşındı. Enflasyonist endişeler ile yüksek faiz ortamının devam edeceği beklentileri de ve bu paralelde artan resesyon kaygıları etkilerini geçtiğimiz hafta sürdürdü. Geçtiğimiz haftanın başında doların, diğer para birimleri ve emtialar üzerindeki baskısı da aynı şekilde devam etti.

İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) hamlelerinin ardından tahvil piyasasında görülen gevşeme ve Rusya ile Avrupa arasında yaşanan gerilim ile ilgili gelişmeler ile geçen hafta emtia piyasasına dalgalı bir seyirliği söz konusuydu.

Merkez bankalarının agresif faiz artırımlarının da devam edeceği sinyali vermiş olduğu bir ortamda, İngiliz hükümetinin enflasyon ile mücadeleye gölge düşürebilecek vergi indirimi planını duyurması ile de birlikte tahvil ve döviz...