27 / 04 / 2024

Ünlü analistlerden son dakika açıklaması! Altını o günden sonra bu fiyata alamayacaksınız! Hemen bu rakama bakın

Ünlü analistlerden son dakika açıklaması! Altını o günden sonra bu fiyata alamayacaksınız! Hemen bu rakama bakın

Tüm dünya piyasaları FED’in 26 – 27 Temmuz toplantılarına kilitlenmişken, ekonomistlerden ise öngörüler gelemeye devam ediyor. Ünlü ekonomistler Mehmet Ali Yıldırımtürk ve Enver Erkan FED kararının piyasaya olan etkilerini açıkladı. İşte detaylar…



Altın için kritik haftaların içinde bulunmaktayız. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) sıkı para politikasını devam ettireceği beklentileri ve ekonomik yavaşlama tedirginliklerini fiyatlayan altın piyasası son 1,5 yılın en düşük seviyelerine yakın seyir göstermeye devam ediyor.

Tüm dünyanın gözü kulağı ise gözü ise bu hafta gerçekleşecek olan Fed toplantısında olacak. Fed’den 26 - 27 Temmuz toplantısında 75 baz puanlık faiz artışı bekleniyor.

Peki altın sektöründe uzmanlaşmış isimler bu konu hakkında ne düşünüyor? Ünlü ekonomisteler sozcu.com.tr’ den Serkan Üstün’e konuştu.

Kritik değerlendirmelerde bulunan Tera Yatırım Baş Ekonomisti Enver Erkan, gündem konusu altının Fed toplantısının sonucunu takip ettiğini belirterek, “Fiyatlama şu anda 75 baz puan artırımı içeriyor, üzerinde gelebilecek artırım altında aşağı yönlü baskı oluşturabilir” şeklinde konuştu.

“Piyasa katılımcıları, Fed’in şu anki ana konusunun enflasyonu durgunlaştırmak olduğu için gereken sıkılaştırma tutarını düşük fiyatladı” cümlelerini kuran Erkan aynı zamanda, “Buna karşı veri ardından gelecek ABD büyüme rakamı resesyona ile ilgili işaret vermesi halinde, ileriye dönük parasal sıkılaşmanın tekrar gözden geçirilmesine sebep olacaktır” dedi.

Erkan bundan sonraki seyiri söylemenin daha zor olduğunu ve bu hafta fiyatlarda dalgalanmanın düşünüldüğünü açıkladı.

Ünlü analistlerden son dakika açıklaması! Altını o günden sonra bu fiyata alamayacaksınız! Hemen bu rakama bakın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön