18 / 04 / 2024

Değerli metallerde neler oluyor? İşte piyasadaki son tablo

Değerli metallerde neler oluyor? İşte piyasadaki son tablo

Heraeus’un yayımladığı ‘Paladyum Standardı 2022’ raporunda değerli metalleri gelecek altı ay boyunca zorlu bir yolun beklediğine dikkat çekiliyor. Raporda bazı değerli metaller için yapılan tahminler ise yatırımcıları çok yakından ilgilendiriyor.



Heraeus’un yayımladığı raporda dikkat çeken detaylar şu şekilde:

PALADYUMDA BEKLENTİ BİN 750 Dolar/ONS

Küresel paladyum talebinin bu yıl yüzde 2 artarak 9.63 milyon onsa çıkacağı uzmanların tahminleri arasında yer alıyor. Otomotiv paladyum talebinin 2022’de yüzde 3 yükselerek 7.81 milyon ons olması bekleniyor. Paladyumun sanayi kullanımının bu yıl yüzde 5 düşerek 1.61 milyon onsa ineceği de tahmin ediliyor. Yüksek enflasyon ve kötüleşen ekonomik duruma paralel olarak talep görünümü kötüleşiyor ve fiyatın önümüzdeki altı ay içinde ortalama bin 750 dolar/ons olacağı tahmin ediliyor.

PLATİNDE BEKLENTİ 890 Dolar/ONS

Platin piyasasının önümüzdeki dönemde önemli bir fazla vereceği tahmini yapılıyor. Bu yıl 745 bin ons fazla oluşacağı tahmin ediliyor. Otomotiv talebinin 2022’de yüzde 13 yükselerek 2.86 milyon onsa çıkacağı tahmin ediliyor. Küresel platin mücevherat talebinin 2022’de yüzde 7 azalarak 1.67 milyon onsa düşeceği de tahminler arasında. Endüstriyel platin talebinin yüzde 6 yükselerek 2.31 milyon onsa yükseleceği düşünülüyor. Fiyatın zayıf kalması ve önümüzdeki altı ay içinde ortalama 890 dolar/ons olması bekleniyor. Zayıf ekonomik görünüm, platini destekleyici bir ortam oluşturmuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön