25 / 04 / 2024

Aman bunları sakın yapmayın! Faturalarınız çok yüksek gelebilir

Aman bunları sakın yapmayın! Faturalarınız çok yüksek gelebilir

Faturaların yüksek gelmesi bir çok ailenin belini bükerken  uzmanlar da insanları evde bazı tedbirleri alarak faturaların yüksek gelmesine mani olmanın yollarını söyledi  Bu hataları yapmak elektrik faturasının yüksek gelmesine sebep oluyor.



Elektrik faturası gelen zamlarla birlikte büyük ölçüde yükseliş gösterirken, bu yükselişler vatandaşın cebinin yanmasına sebep olmuştu. Uzmanlar hanede yapılacak minik farklılıklarla elektrik faturasının çok daha düşük gelebileceğini söylenirken, bu yanlışları yapmaktan vazgeçin;

Evde kullandığınız teknolojik ürünlerin yanlış kullanımı elektrik faturasının çok gelmesine sebep olurken, bu yanlışların başında da fırın kapağının devamlı olarak açılması gelmektedir.

Aman bunları sakın yapmayın! Faturalarınız çok yüksek gelebilir

200 dereceye ulaştığında içerideki ısıyı sabit tutan fırınlar tasarruflu bir halde yemekleri pişirebilme özelliği bulunan aletler olurken, fırın kapağının devamlı açılması ve ısının farklılığa uğraması fırının çok daha fazla elektrik harcamasına itmektedir.

Buzdolabı kapağının sürekli olarak açılıp kapatılması da elektrik enerjisinin sürekli olarak harcanmasına neden olan durumların başında gelirken, buzdolabınızın iç temizliğinin sağlanmış olması da buzdolabının enerji tasarrufu yapabilmesine yardımcı olmaktadır.

İşi biten küçük ev aletlerinin da prizde kalmamasını sağlamak, elektrik tasarrufu yapmanıza büyük oranda destek sağlayacaktır.

Çamaşır makinesi ve kurutma makinesinin tam dolmadan açılması, uzun programların tercih edilmesi çok fazla elektrik enerjisinin harcamasını tetiklerken, yeterli kapasitede dolduğunda çalıştırmak çok daha sağlıklı bir seçenek olacaktır.


Geri Dön