25 / 04 / 2024

Aman dikkat! İkinci tur sonrası konut fiyatları resmen tavan yapacak!

Aman dikkat! İkinci tur sonrası konut fiyatları resmen tavan yapacak!

28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimlerinin ardından konut fiyatlarının yükseleceği kaydedildi. Gayrimenkul sektöründe 2023’ün ilk dört ayında birçok sebep yüzünden düşen satışların, seçim sonrası dönemde yükselebileceğini ifade eden uzmanlar, fiyatların yüzde 40’a kadar yükselebileceğini belirtti



Son üç senedir yıllık 1,5 milyon dolaylarında seyreden konut satışları nisanda yüzde 35,6 düşüş ile beraber 85 bin 652’ye geriledi. İlk dört aydaki satış yüzde 18,6 düşüş ile birlikte 368 bin 867 oldu. Gayrimenkul sektörü temsilcilerine göre 2023 boyunca satışlarda yüzde 25-30 oranında düşüş olabilir.

Sektör temsilcileri konut satışlarında yaşanan düşüşte deprem ve seçim sürecinin etkili olduğunu, ayrıca yükselen fiyatlar, yüzde 25 kira sınırı ve kredi kısıtlamalarının da satışları azaltan etkenler olarak sıraladı.

Aman dikkat! İkinci tur sonrası konut fiyatları resmen tavan yapacak!

YABANCIYA SATIŞTA SEÇİM SONUCU BELİRLEYİCİ

Ekonomim’in haberine göre, TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, son iki senelik dönemde özellikle enflasyondan korunma aracı olarak konuta yönelimin yükseldiğini ifade ederek “Fakat fiyatlar çok arttı. Şimdi insanlar ‘Konut alabilir miyim? Alsam beni ne kadar daha koruyacak?’ noktasına geldi. Bu nedenle seçim sonucuna göre hareket edecekler” ifadelerini kullandı.

İşte detaylar...


Geri Dön