26 / 04 / 2024

Aman dikkat Tüketiciler Birliği uyardı! Bunu yapan görürseniz CİMER'e şikayet edin

Aman dikkat Tüketiciler Birliği uyardı! Bunu yapan görürseniz CİMER'e şikayet edin

Türkiye'yi sarsan depremin akabinde yaralar sarılmaya çalışılırken bu durumu farklı kullananlar da var. Bazı sigorta şirketleri sanki yasalmış gibi göstererek,  deprem riskini bahane ederek kasko yapmaktan kaçınıyorlar. Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin önemli bilgiler açıklayarak uyardı.



Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, zelzeleden zarar gören 11 il haricinde da araç ve ev için kasko yaptırmak isteyenlerin bazı sigorta şirketleri aracılığı ile "deprem riski" bahanesiyle geri çevrildiğini söyledi.

sigorta firmalarının, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkım olan 11 ilde işlem yapmama hakkı olduğunu söyledi.

Fakat yıkımın olmadığı illerde sigorta firmalarının, dileyen herkesin işlemini yapmak zorunda olduğunu söyleyen Şahin, "Zelzele olmamış, zarar görmemiş bir ilde deprem olma ihtimalinden dolayı kaskodan kaçınmaları yanlış, Sigorta şirketlerinin böyle bir hakkı yok." dedi.

"BUNU SATMAKTAN KAÇINAMAZLAR"

"6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Yasa bunu çok net bir halde beyan ediyor. Diyor ki, satıcı ve sağlayıcı mal ve hizmet satanlar, kurumlar asla bunu  satmaktan geri duramazlar. Kayseri'de zelzele yok, Yozgat'ta zelsele yok, Ankara'da zelzele yok. Burada zelzel olma riski var diye kasko yapmamak diye bir sistem yok."

"CİMER'E ŞİKAYET EDİN"

Böyle bir vaziyetle karşılaşırsanız Hazine ve Maliye Bakanlığına ya da CİMER'e şikayette bulunması gerektiğini söyleyen Şahin, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Farz edelim ki tüketici kasko için bir şirkete gitti fakat şirket kaskoyu yapamayacağını ifade etti. Böyle bir vaziyette şirkete yazılı olarak kaskonun hangi gerkçe ile yapılmayacağı  sorulmalı. Süreç bu halde kanıtlanırsa yaşanılacak herhangi bir olumsuzluğun zararını firma karşılamak zorunda kalabilir.

Aman dikkat Tüketiciler Birliği uyardı! Bunu yapan görürseniz CİMER e şikayet edin

Tüketicilerimiz bu hususta haklarının olduğunu bilsinler. Satıcılar da bununla alakalı ceza yaptırımlarıyla karşı karşıya kalabilir. Böyle bir durumu Hazine ve Maliye Bakanlığı kesinlikle yanıtsız bırakmaz. Satıştan  kaçınmak diye bir şey yok."

 


Geri Dön