18 / 04 / 2024

Amasya Belediyesi kiracılarından 3 aylık kira almayacak!

Amasya Belediyesi kiracılarından 3 aylık kira almayacak!

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı yaptığı açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle Belediyeye ait iş yerlerinden 3 aylık kiranın alınmayacağını söyledi.



Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle esnafa destek olmak amacıyla Belediyeye ait iş yerlerinden 3 aylık kiranın alınmayacağını belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Sarı, gazetecilere yaptığı açıklamada, sosyal adaleti ön planda tutan bir belediye olmaya çalıştıklarını belirtti.

Koronavirüs salgını sürecinin ekonomik sıkıntılara yol açtığını söyleyen Sarı, "Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere devlet büyüklerimiz bu konuda büyük gayret gösteriyor. Biz de Amasya Belediyesi olarak dedik ki, 'Bizim de bir şey yapmamız lazım." diye konuştu.

Sokağa çıkıp vatandaşlarla dertleştiklerini, ne yapabilecekleri yönünde birkaç alternatifi masaya yatırdıklarını söyleyen Sarı, şöyle konuştu:

"Belediyemize ait vatandaşlarımızda kirada olan 402 iş yerimiz var. Nisan, mayıs ve haziran aylarını kapsayacak şekilde, pandemi sürecinde faaliyetlerini durduran veya durdurmayan ayrımı yapmadan tüm esnaflarımızın 3 aylık kirasını almıyoruz. Eski kira borcu olanlar da taksitlendirme yapacak. Bir de şartımız şu, temmuz ayının kirasını herkes 7 Temmuz'a kadar yatırmış olacak."

- "Bu karar bize nefes oldu"

Belediyeye ait iş yerinde kiracı olan esnaftan Günay Güden ise alınan karardan dolayı esnafın büyük mutluluk duyduğunu belirten, "Bu karar bize nefes oldu. Pandemi sürecinden dolayı ülkemiz ve şehrimiz ekonomisi sıkıntılı günler geçirmekte. Bu süreçte esnaf dükkanını açamamış, iş yapamamıştır. Bu zor günlerde 3 aylık kira bedelini almayarak bizlere destek olan Belediye Başkanımız Mehmet Sarı'ya esnaf arkadaşlarım ve kendi adıma teşekkür ediyorum." diye konuştu.

 

İş yeri kiracıları dikkat! Yeni düzenleme devrede!


Geri Dön