28 / 03 / 2024

Amasya Yeşilırmak Şişirme projesi onaylandı!

Amasya Yeşilırmak Şişirme projesi onaylandı!

Amasya’da Yeşilırmak üzerinde gerçekleştirilecek proje, Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan onay aldı. "Yeşilırmak Şişirme Projesi" tamamlandığında ırmakta yaz ve kış su oyunları, sandal sefası, jet ski turları yapılabilecek.



Anadolu tarihinin önemli duraklarından olan şehzadeler şehri Amasya, şimdilerde kültür turizminde lider olmasını sağlayacak bir projeye hazırlanıyor. Yeşilırmak Şişirme Projesi ile ırmak önüne set çekilerek su seviyesinin hep aynı kalması sağlanacak. Böylece ırmakta yaz ve kış su oyunları, sandal sefası, jet ski turları yapılabilecek.


Eski Adliye önünde yerleştirilecek olan şişirilebilir kauçuk bent İstasyon Köprüsü'ne kadar olan ırmak seviyesini aynı düzeyde tutacak ve durgunlaştıracak.


Durgunlaştırılan ve akı debisi kontrol altına alınan su üzerinde turistik amaçlı kayıklar Yeşilırmak üzerinde tur düzenleyebilecekler. Irmak kenarının 150 metrelik bölümünde karşılıklı seyir terasları, tarihi dokuya uygun seyir kuleleri, dinlenme mekânları ve gezi yolları hazırlanacak. Şişirilen ırmak suyundan aynı zamanda elektrik enerjisi de elde edilecek.


TOKİ Haber


Geri Dön