23 / 04 / 2024

Amasya'da turizm ve otel alanı 49 yıllığına kiraya verilecek!

Amasya'da turizm ve otel alanı 49 yıllığına kiraya verilecek!

Amasya İl Özel İdaresi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Amasya İli, Merkez İlçesi, Ziyere Kasabası, 301 ada, 5 parselde yer alan turizm tesis ve otel alanını 49 yıllığına kiraya verecek



Amasya İl Özel İdaresi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C.
AMASYA İL ÖZEL İDARESİ
EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN

İlimiz Merkez ilçeye bağlı Ziyere Beldesi sınırları dahilinde bulunan ve aşağıda tablo halinde özellikleri belirtilen Mülkiyeti idaremize ait taşınmaz üzerinde 4706 sayılı Ek-3. maddesi ile 14/07/2009 tarihli ve 2009/15199 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar gereğince çıkarılan Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine ilişkin Usul ve Esaslar çerçevesinde 49 yıllığına irtifak hakkı tesis edilecektir.

Yatırımcıların Komisyona Müracaat Tarihine Kadar Amasya İl Özel idaresi'ne ( Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne ) sunmaları gereken bilgi ve belgeler aşağıda maddeler halinde belirtilmiştir.

1- Teşvikten yararlanacak yatırımcıların;
a) Hazine müsteşarlığınca verilmiş yatırım teşvik belgesi ( Yatırım Karakteristik Değerleri Yazısı),
b) Taahhüt edilen yatırımın en az Yüzde Yirmisini (%20) karşılayacak miktarda net öz kaynağa sahip olması,
c) Yatırımın ne şekilde finanse edileceğini beyan etmesi,
d) Amasya İl Özel idaresine gelir kaydedilmek üzere ikin bin Türk Lirasını Halkbankası Amasya şžb.05000014 nolu Amasya il Özel İdaresi Hesabına veya Ziraat Bankası

Amasya şžb. ***********2 nolu Amasya İl Özel idaresi hesabına yatırması gerekmektedir.

2- İrtifak Hakkına konu Taşınmaz üzerinde yapılacak yatırım tutarı aşağıdaki rayiç değerin 2 katından az olamaz.

3- Yatırım yeri talebinde bulunacak yatırımcıların, Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine ilişkin Usul ve Esaslar başlıklı Yönetmelik ekinde yer alan Talep Formunu (EK-1) ve Yatırım Bilgi Formunu (EK-6) doldurmaları, Ek-2'de sayılan diğer belgeleri ve bu ilanın 1. maddesinde sayılan belgeleri, en geç 22/09/2011 tarihine kadar, dosya halinde Amasya İl Özel İdaresi'ne ( Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne)     vermeleri gerekir.

4- Yatırım yeri olarak kullanılacak taşınmazlar üzerinde yapılacak tesislere ilişkin uygulama projelerinin yapılması / yaptırılması gereken hallerde tescil, ifraz, tevhit, terk ve benzeri işlemlerin yapılması / yaptırılması amacıyla fiili kullanım olmaksızın bedelsiz olarak bir yıl süreyle ön izin verilebilecektir. İhtiyaç duyulması ve uygun görülmesi
halinde bu süre bir yıl daha uzatılabilecektir. Ön izin süresi bedelsizdir.

5- Bu Usul ve Esaslarda belirtilen teşvikten; finans ve sigortacılık sektörlerinde faaliyet gösteren kurumlar ve iş ortaklıkları ile taahhüt işleri ve 16.07.1997 tarihli ve 4283 sayılı Yap-İşlet Modeli ile Elektrik Enerjisi Üretim Tesislerinin Kurulması ve İşletilmesi ile Enerji Satışının Düzeltilmesi Hakkındaki Kanun ile 08.06.1994 tarihli ve 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanun kapsamında gerçekleştirilen yatırımlar ve rödovans sözleşmelerine bağlı olan yatırımlar yararlanamaz.

6- Türkiye genelinde ihale bilgileri www.amasyaozelidare.gov.tr adresinden veya (0358) 211 01 10 Dahili: 312, 315 nolu telefonlardan öğrenilebilir.

İlan Metninde belirtilmeyen hususlarda Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine ilişkin Usul ve Esaslar dikkate alınarak işlem yapılır.
İLAN OLUNUR.

1-      
İLİ: AMASYA
İLçESİ: MERKEZ
BELDE/MAHALLE/KÖY: Ziyere Kasabası
PAFTA: -
ADA: 301
PARSEL: 5
VASFI: Turizm Tesis ve Otel Alanı
İMAR DURUMU: İMARLI
YÜZÖLçÜMÜ (m2): 76.358.49
YATIRIMA KONU ALANIN YÜZÖLçÜMÜ(m2): 76.358.49
ÖNGÖRÜLEN YATIRIM SEKTÖRÜ: TURİZİM
RAYİç BEDEL(TL): 2.748.905.64


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön