20 / 04 / 2024

Amavutköy'de arsa fiyatları uçtu!

Amavutköy'de arsa fiyatları uçtu!

Kanal İstanbul, 3. Havalimanı, 3. Boğaz Köprüsü yolu gibi projelerin odak noktası Amavutköy'de arsa fiyatları 2 yılda 10 kat arttı. İlçedeki ruhsatsız binalar yıkılmaya başlandı



İstanbul'un dev projeleriyle gözde ilçesi haline gelen Arnavut köy' de arsa fiyat lan 2 yılda İÜ kat artarken, ilçedeki kaçak binaların yıkımına başlandı, imrahor'da ruhsatsız olduğu için yıkılan binanın sahipleri ve çevredekiler ekiplere taşlarla saldırdı, pompalı tüfekle ve benzin dolu bidonlarla direndi. 

Dev projeler uçurdu Yıllardır İstanbul'un ücra köşesi olarak bilinen ve arsa fiyatlarının çok ucuz olduğu Arnavutköy adeta uçuşa geçti. Kanal İstanbul projesi yanında yapımı süren 3. 

Havalimanı, 3. Boğaz Köprüsü, Avrasya Tüneli gibi projelerin kesişme noktası olan Amavutköy'de arsa fiyatları son 2 yılda 10 kat artış sağladı. Arnavutköy ilçe merkezinde arsa fiyatları günden güne yükselirken, bağlı köylerde de tarlalar parsellenerek satılmaya başlandı. 3. Köprü yolu ile Havaalanı çevresi yanında Kanal İstanbul'un geçeceği belirtilen güzergahta da arsalar kapış kapış gidiyor. 

Yıkım başladı Arnavutköy Belediyesi de, ilçede imar disiplini sağlamak için ruhsatsız binaları yıkmaya başladı. İlçenin tamamının, imar planı henüz yapılmadığı için birçok inşaat ruhsatı talebi karşılanamazken, kaçak inşaatlara ise göz açtırılmıyor. 

Belediye ilk yıkımı İmrahor Mahallesi'ıule gerçekleştirdi. Hakkında yıkım karan bulunan tek katlı binanın yıkımında gerginlik yaşandı. 

Arnavutköy Belediyesi'ne bağlı yıkım ekili ile birlikte zabıta ekipleri bir binanın yıkımı için İmrahor'a geldi. Binada oturmakta olan .'Mımet Türk ve ailesi yıkıma karşı çıktı. Baba Ahmet Türk binanın çaüsına çıkarak benzin bidonunu üzerine döktü ve kendini yakmakla tehdit etti. Ellerindeki pompalı tüfekle de zabıta ekiplerine tehditler savruldu. Olay anında hazır bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri müdahale etmek için hazırda bekletildi. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden lir amirin uzun ikna çabalan sonucu Baba Ahmet Türk pompalı tüfeği teslim etti. 

Arnavutköy Emniyet Müdürü'nün de bizzat takip ettiği olayda Baba Ahmet Türk uzun süre ikna edilmeye çalışıldı. İkna çabaları sonuç vermeyince çevik kuvvet ekipleri eşliğinde dozerle binanın giriş kapısı kın kî. Bu sırada belediyenin dozerine taşlarla saldıran kişilere çevik kuvvet anında müdahale ederek gözaltına aldı. 

Müdahalenin ardından çevik kuvvet eşliğinde sağlık ekipleri eve girdi. Evde hasta olduğu duyumu üzerine bir ambulansta kapıda hazır bekletildi. Sağlık görevlileri evdeki bulunan kişilere ilk müdahaleyi yaptı. Ardından eve giren zabıta eşyaları dışan taşıdı. Eşyaların dışarı çıkartılmasının ardından çevik kuvvetin de geniş güvenlik önlemi aldığı lina yaklaşık on dakika içinde yerle lir oldu. 

Yaklaşık oıı gün içerisinde başlanılıp bitirildiği söylenilen binanın kaçak olduğu, Arnavutköy Belediyesi'nden alınan bilgiye göre daha önce 3 kez uyarı yazısı gönderilmesine rağmen binanın yapımına ısrarla devam edildiği bilgisi alındı. Yiııe yetkililerce önümüzdeki günlerde de kaçak inşaatlara yönelik yıkımların olacağı bilgisi verildi. 

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ilçedeki kültür, sanat ve eğitim kuruluşlarının yöneticileriyle bir araya geldi. İlçedeki kültür alanındaki faaliyetler hakkında fikir alışverişinde bulunulan toplantıda Demircan, "Bizler kültür, sanat, eğitim alanında her şeye açığız. 

Yeter ki sizler bizlere önerilerde bulunun" dedi. Kültür, sanat ve bilim çalışmalarına önem veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu'ndaki kültür kurumu ve üniversite yöneticileriyle bir araya geldi. Beyoğlu Belediyesi başkanlık makamında gerçekleştirilen toplantıda, ilçede yapılacak kültür, sanat ve bilim faaliyetleri konuşuldu. Toplantıda Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü Yalçın Karayağız, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür ve Sanat İşletmesi Genel Müdürü M. Özalp Birol, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Karahan gibi isimler yer aldı. 

Kültür kurumlarıyla ilgili görüşlerini ileten Demircan, misafirlerine "Bizler kültür, sanat, eğitim alanında her şeye açığız. Yeter ki sizler bizlere önerilerde bulunun" dedi. Toplantı sonrası kültür ve sanat kuruluşlarının yöneticileri toplantıyı değerlendirdi. 

Beyoğlu'nun kültür ve sanatın merkezi olduğunu söyledi. 



İstanbul Gazetesi


Geri Dön