20 / 04 / 2024

Amerika'dan ev alırken dolandırılmayın!

Amerika'dan ev alırken dolandırılmayın!

Lead Consulting Group CEO’su Emel Onur, Amerika'dan ev almak isteyen yatırımcıları uyardı. İşte Amerika'dan ev alırken dikkat edilmesi gerekenler...



Lead Consulting Group CEO’su Emel Onur’un uluslararası satış ve pazarlama danışmanlığını verdiği, FloridaWest Palm Beach'te yer alan Tiffany Offices projesi, bugün Les Ottomans'ta düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı.

Amerikan Milli Emlakçılar Derneği Türkiye, Lübnan VE BAE Küresel Elçisi Emel Onur toplantıda yaptığı konuşmada, "2006 beri Türkiye’den Amerika’ya gelen yatırımcılara vergi mevzuatı, emlak alım ve Amerika’da iş kurma konularında danışmanlık hizmeti veriyorum. Pek çok kişi Amerika’da iş kurmak istiyor ama nereden başlayacağını bilemiyor" dedi.

Amerika'dan ev ya da ofis alacakların dikkat etmesi gereken konulara da değinen Onur, yatırım yapacaklara 30 yılı aşkın sürede bu ülkede yaşayan tecrübeli ve profesyonel ekiple danışmanlık verdiklerini söyledi.

Onur, "ABD’de yatırım yapmak isteyenlerin merak ettiği diğer hususta yatırımlarını nerede yapacakları konusu. Çünkü Amerika’da eyalet sistemi var ve her eyaletin kendi vergi sistemi ile iş kurma mevzuatı farklı. Florida, Amerika’daki eyalet gelir vergisi almayan altı eyaletten biri. Bu yüzden son zamanlarda Türkler tarafından kurulan işyerlerinin çoğunluğu New York ve Los Angeles gibi popüler ama yüksek vergi alan eyaletler yerine, Florida, Texas ve Delaware gibi vergi avantajı olan eyaletlerde oluyor" şeklinde konuştu.

Miami'de yatırım yapan kitle değişti

Özellikle Miami'de yatırım yapan kitlenin değiştiğini söyleyen Emel Onur, "Son zamanlarda Florida'ya gelen Türk yatırımcıların sayısı katlanarak arttı. Miami her zaman sanatçıların ve yatırımcıların gözdesi konumundaydı. Şimdi de aralarında şirket üst düzey yöneticileri, doktorlar, avukatların yer aldığı beyaz yakalıların ilgisinin arttığını görüyoruz" dedi.


Emlak danışmanının işinin ehli ve güvenilir olduğu nereden anlaşılır?

Emlak danışmanlığı Amerika'da çok ciddiye alınan ve çok sıkı denetlenen bir kurum. Lisansı almak için hem okul hem de devletin sınavından geçmek gerekiyor. Lisansı almakla kalmayıp, her sene eğitime devam etme şartı var.  Broker olabilmek için en az iki sene deneyim ve ek sınavlardan geçmek gerekiyor. İşlerini ciddiye alanlar için uzmanlaşmak ve özel akreditasyonlar almak mümkün. Örneğin Amerika'da 1 milyon 300 bin emlakçı var. Bunlardan 40 bininin Yetkili Alıcı Temsilcisi Sertifikası (ABR) ve sadece 3500 ünün  Uluslarası Gayrimenkul Uzmanlık Sertifikası (CIPS) var. Şirketimiz her ikisine de sahip.  Realtor.com’ sitesine girerek ilgilendiğiniz bölgelerdeki emlak danışmanlarının listelerini inceleyerek, eğitimleri sertifikaları,  yerel derneklerdeki etkinlikleri gibi kriterleri göz önüne alarak  kendinize bir danışman seçebilirsiniz. Seçtiğiniz danışmanın kaç senedir Amerika’da yaşadığını, lisansını ne zaman aldığını, hangi bölgede uzman olduğu ve ek uzmanlık belgeleri olup olmadığını öğrenerek hayatınızın en önemli yatırımlardan birini yaparken yanınızda güvenebileceğiniz bir yol arkadaşı ve danışman olmasını sağlayabilirsiniz.

Tiffany Offices ile Amerika’da 45 bin dolara iş yeri açma fırsatı!


Geri Dön