19 / 03 / 2024

Anadolu Ajansı Washington Ofisi açıldı!

Anadolu Ajansı Washington Ofisi açıldı!

Anadolu Ajansı, 100. yıl hedefleri kapsamında yurt dışı operasyonlarını güçlendirme çalışmalarına, Amerika Bölge Direktörlüğü Washington Ofisi ile devam ediyor. Washington Ofisi, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın katılımıyla açıldı...




Anadolu Ajansı Amerika Bölge Direktörlüğü Washington Ofisi, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın katılımıyla açıldı.


Anadolu Ajansı, 100. yıl hedefleri kapsamında yurt dışı operasyonlarını güçlendirme çalışmalarına, Amerika Bölge Direktörlüğü Washington Ofisi ile devam ediyor.


AA'nın, 100. yılında dünyanın ilk beş ajansı arasında yer alma hedefine önemli katkı sağlayacak AA Amerika Bölge Direktörlüğü Washington Ofisi, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın katılımıyla açıldı. Açılışa, Washington Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Tugay Tunçer, KKTC’nin Washington Temsilcisi Ahmet Erdengiz, Amerika Türk Koalisyonu'nun (TCA) Başkanı Lincoln McCurdy, ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye masası yetkilisinin de aralarında bulunduğu Amerikan siyaseti, düşünce kuruluşları ve Türk-Amerikan toplumundan seçkin davetliler de katıldı.


Ofisin açılışı Başbakan Yardımcısı Babacan, Washington Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Tunçer, KKTC Washington Temsilcisi Erdengiz, AA Avrupa ve Amerika Direktörü Ural Yeşil ve AA Amerika Bölge Haber Direktörü Hüseyin Köşger tarafından gerçekleştirildi.


Açılışta konuşan Ali Babacan, AA'nın yeni ofisinin hayırlı olmasını diledi. AA'nın 94. kuruluş yılında Amerika'daki Washington ofisini açmaktan mutluluk duyduğunu belirten Babacan, “Bu ofisin hayırlı olmasını diliyorum. Anadolu Ajansı'nın hem Türkiye'den Amerika'ya haberlerin daha sıhhatli ulaşmasında hem de Amerika'daki gelişmelerin Türkiye'ye ve dünyaya daha doğru şekilde ulaşmasında önemli bir katkısı olacağını düşünüyorum ve çalışanlarına başarılar diliyorum” diye konuştu.


Ofis, Beyaz Saray'a birkaç dakikalık uzaklıkta


Dünya ve ABD siyasetinin merkezi kabul edilen, her gün devlet başkanları, bakanlar, bürokratlar ve önemli isimleri ağırlayan başkent Washington’da açılan AA ofisi, Beyaz Saray’a yakınlığıyla dikkati çekerken, Kongre’ye yürüme mesafesinde bulunuyor.


Washington'daki yabancı medya kuruluşlarının merkezi konumundaki Ulusal Basın Merkezi binasında AA'nın yanı sıra EPA, Getty Images, Alman haber ajansı DPA, Kyodo, EFE, El Arabiya, Notimex gibi önemli medya kurumları ile Amerikan politikasıyla alakalı önemli etkinlik ve brifinglerin düzenlendiği ABD Dışişleri Bakanlığı Yabancı Basın Merkezi, Washington’daki gazetecilerin uğrak yeri, hemen her alanda çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapan Ulusal Basın Kulübü gibi merkezler de yer alıyor.


Son teknolojiyle donatıldı


Haber, görüntü ve fotoğraf servisleri için son teknolojik ürünlerle donatılan ofiste ekipler, Beyaz Saray, Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon'daki gelişmeleri Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak 3 dilde aktaracak.


AA Amerika Bölge Direktörlüğü'nün New York'tan sonra ikinci ofisi olan Washington bürosu, muhabirlerce hazırlanan Türkçe ve İngilizce haberleri doğrudan bölgeden yayına vererek, abonelere daha hızlı haber ulaştırmayı hedefliyor.


Dünya finans ve ekonomi çevrelerini çok yakından ilgilendiren ABD Merkez Bankası (Fed), IMF ve Dünya Bankası gibi merkezlerle ilgili gelişmeleri de finans çevrelerine sıcağı sıcağına aktaracak AA Washington ofisi, içeriklerini fotoğraf ve görüntülerle de destekleyecek.


ABD ve dünyanın finans, sanat ve diplomasi merkezi konumundaki New York'un Manhattan bölgesinde yer alan AA Amerika Bölge Direktörlüğü New York Ofisi de 24 Kasım 2013 tarihinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımıyla hizmete açılmıştı.



AA


Geri Dön