20 / 04 / 2024

Anadolu Ajansı Washington Ofisi açılıyor!

Anadolu Ajansı Washington Ofisi açılıyor!

Anadolu Ajansı, 100. yıl hedefleri kapsamında yurt dışı operasyonlarını güçlendirme çalışmalarına, Amerika Bölge Direktörlüğü Washington Ofisi ile devam ediyor. Anadolu Ajansı Washington' da Ofis açıyor.



Anadolu Ajansı, 100. yıl hedefleri kapsamında yurtdışı operasyonlarını güçlendirme çalışmalarına, Amerika Bölge Direktörlüğü Washington Ofisi ile devam ediyor.


AA'nın 100. yılında dünyanın ilk beş ajansı arasında yer alma hedefine önemli katkı sağlayacak AA Amerika Bölge Direktörlüğü Washington Ofisi, 10 Nisan Perşembe günü Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın katılımıyla açılacak. Açılışa, Amerikan siyaseti, düşünce kuruluşları ve Türk-Amerikan toplumundan seçkin davetliler de katılacak.


Dünya ve ABD siyasetinin merkezi kabul edilen ve her gün devlet başkanları, bakanlar, bürokratlar ve önemli isimleri ağırlayan başkent Washington’da açılacak AA bürosu, Beyaz Saray’a yakınlığıyla dikkati çekerken, Kongre’ye yürüme mesafesinde bulunuyor.  


Washington'daki yabancı medya kuruluşlarının merkezi konumundaki Ulusal Basın Merkezi binasında AA'nın yanı sıra EPA, Getty Images, Alman haber ajansi DPA, Kyodo, EFE, El Arabiya, Notimex gibi önemli medya kurumları ile Amerikan politikasıyla alakalı önemli etkinlik ve brifinglerin düzenlendiği ABD Dışişleri Bakanlığı Yabancı Basın Merkezi, Washington’daki gazetecilerin uğrak yeri, hemen her alanda çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapan Ulusal Basın Kulübü gibi merkezler de bulunuyor.


Haber, görüntü ve fotoğraf servisleri için son teknolojik ürünlerle donatılan ofiste muhabirler, Beyaz Saray, Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon'daki gelişmeleri Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak 3 dilde yayına hazırlıyor.


AA Amerika Bölge Direktörlüğü'nün New York'tan sonra ikinci ofisi olan Washington bürosu, muhabirlerce hazırlanan Türkçe ve İngilizce haberleri doğrudan bölgeden yayına vererek, abonelere daha hızlı haber ulştırmaya katkı sağlıyor.


Dünya finans ve ekonomi çevrelerini çok yakından ilgilendiren ABD Merkez Bankası (FED), IMF ve Dünya Bankası gibi merkezlerle ilgili gelişmeleri de finans çevrelerine sıcağı sıcağına aktaracak AA Washington ofisi, ayrıca fotoğraf ve görüntü ile de haber hizmetlerini daha da geliştirecek.


AA


Geri Dön